miercuri, 10 iunie 2009

COPILĂRIA – O LUME DE POVESTE


Victoria BULIBAŞ,
Biblioteca Publică „Ştefan cel Mare”

Împărăţia copilăriei este miraculoasă, minunată, plină de basm şi speranţe. Copiii au nevoie de grijă, de prezenţa, de dragostea noastră, de a se simţi iubiţi şi necesari societăţii.
Către Ziua Internaţională a Copilului Biblioteca „Ştefan cel Mare şi Sfânt” în colaborare cu ONG Pro Cetăţean Activ a organizat o adevărată sărbătoare copiilor din cartierul Botanica.
Clipe de neuitat, surprize dintre cele mai plăcute. Sărbătoare de suflet pentru copii, părinţi, pedagogi, emoţii la maxim au fost prezente în sala de sărbătoare şi în creaţiile copiilor – desene, eseuri, poezii. Concursul cu genericul „Mi-ar plăcea să zbor...” a fost ceva deosebit pentru ei. Cuiva i-ar plăcea să zboare cu racheta cosmică sau avionul, cineva ar dori să zboare pe un nouraş pufos, umflat de picături de ploaie, însă mai există doritori de a zbura pe un puf de păpădie...
Cât de originală, ingenioasă, creativă, romantică este Copilăria.
Copiii Centrelor Comunitare pentru Copii şi Tineret Flacăra, Ştafeta de pe lângă Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului, de la liceele „Iulia Hasdeu”, „E. Alistar” s-au dovedit a fi nişte adevăraţi maeştri ai artelor în ce priveşte mânuirea condeiului şi a pensulei. Toţi au fost foarte buni! Merită de menţionat Cristina Nicolai, Carina Guţu, Irina Loghin, Mihaela Sarabaş, Dumitriţa Brăiescu, Mariana Dumitriu, Ruxandra Şterbeţ, Irina Burzacovschi, Corina Cibric etc.
Buna dispoziţie, muzica, zâmbetul şi veselia, surprizele au fost prezente în sufletele copiilor. Însă marea surpriză a tuturor participanţilor a fost excursia la Muzeul de Aeronautică din Aeroportul Internaţional Chişinău. Paralel, vaste informaţii primite în această excursie, emoţiile, marea bucurie de a intra în salonul unei nave de zbor, a fost ceva de nedescris. Şi nu numai atât: copiii au intrat în cabina de zbor, ba chiar au luat loc în fotoliul pilotului, au pipăit manşa cu volan.
A fost o sărbătoare de neuitat. Cine ştie, poate peste ani, datorită acestei sărbători, cineva dintre participanţii de astăzi va deveni un aviator cu renume... şi cu deviza îmi place să zbor!
Realizarea visului copiilor a fost posibilă graţie suportului UNICEF-ului, Centrului de Informare Europeană, companiilor Lumina şi Electra Sistem, administraţiei Grădinii Zoologice, precum şi a domnului Marin Mazur, doctor în ştiinţe economice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu