luni, 12 octombrie 2009

OMAGIU BIBLIOTECARULUI

Angela OLĂRESCU,
Biblioteca Publică Cricova

E sărbătoare-n ţară,
E mare sărbătoare
La a noua aniversare,
Profesia mea iubită.



A fi bibliotecar nu e atât de uşor. Un bibliotecar trebuie să fie un psiholog, un profesor, un manager pentru a putea dirija în mod optim toată informaţia parvenită din cele mai diverse surse. Anume el – bibliotecarul – este promotorul valorilor spirituale şi iniţiatorul relaţiilor culturale.
Copleşit de explozia informaţională, bibliotecarul de azi dispune de capacitatea de a selecta, prelucra şi comunica acea informaţie de care comunitatea are nevoie în dezvoltarea sa. Bibliotecarul învaţă mereu să-şi construiască relaţia pozitivă cu oamenii pentru care lucrează. El pune suflet în tot ceia ce face. Ei îşi consacră întreaga viaţă cărţii. Anume ei sunt cei care aduc lumină în sufletul tuturor. Prin munca sa, bibliotecarul face cinste profesiei alese.
Colectivul Bibliotecii Publice Cricova este dedicat acestei profesii. O facem cu pasiune. De-a lungul anilor muncim cu dăruire de sine profesiei alese şi prin profesionalismul nostru noi contribuim la propăşirea culturii noastre. Noi am câştigat respectul cititorului. Beneficiarii noştrii sunt atraşi de profesionalismul şi disponibilitatea noastră. Ştie că orice informaţie cerută i se va oferi.
La 5 octombrie am organizat, cu prilejul Zilei Bibliotecarului, o masă rotundă Omagiu Bibliotecarului. Oaspeţi de onoare am avut primarul or. Cricova Dl Valentin Guţan, consilieri locali, iar ca invitaţi bibliotecarii din satele vecine cu vechime de muncă şi experienţă avansată, bibliotecari specialişti de la bibliotecile şcolare din localitate şi o parte din cei mai activi cititori ai bibliotecii.
Către cei prezenţi cu un mesaj de felicitare s-a adresat Domnul primar, unde a accentuat, că relaţia de colaborare între Administraţia publică locală şi bibliotecă a existat şi va exista mereu, şi totodată a accentuat şi rolul bibliotecarului în societate, anume, că profesia de bibliotecar este una din cele mai vechi şi statornice profesii.
Visul cel mai mare a bibliotecarelor de la sate este ca Administraţia publică locală să le acorde atenţie luând în consideraţie că biblioteca de azi nu trebuie să fie cea de ieri, după cum şi bibliotecarul.
Şi-au expus părerea despre bibliotecă şi bibliotecar cititorii prezenţi la masa rotundă. Colectivul Opincuţa de la Şcoala de Arte din localitate ne-a cântat şi ne-a felicitat cu sărbătoarea profesională a bibliotecarului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu