vineri, 22 ianuarie 2010

GÂNDURI DIN GÂNDURI: HORA CELOR 33 DE POEME, 33 DE CHEI A SUFLETULUI UNEI ADOLESCENTE






Crina POPESCU

Pe pânzele albe ale lunii Gerar, pe colinele înzăpezite a sectorului Botanica din capitală, pe bulevardul visului istoric – Dacia, în casa lui Eminescu, o tânără floare şi-a redeschis petalele artei – Crina Popescu. Anume azi – 22 ianuarie, la făclia românismului, tânăra autoare şi-a lansat a treia oară placheta de versuri “Gânduri din gânduri”. “A fost visul meu din totdeauna”, mărturisea Crina cu fiori de emoţii în ochi. Un vis care s-a împletit în hora celor 33 de poeme, 33 de chei a sufletului unei adolescente deloc obişnuite din Teleneşti. Azi, prietenii Crinei s-au adunat la o şezătoare a slovei lirice, alături de tânăra poetă au fost prietenii de la Semnal Junior în frunte cu dna Zina Izbaş, scriitorii Marcela Mardare şi Mircea Mămăligă, colaboratorii Centrului Academic Eminescu, Natalia Croitor, vocea lirică a Artei, colegii de clasă precum şi tinerii consilieri ai Consiliului Local al Copiilor şi Tinerilor din care face parte şi autorea poeziilor. Seara de suflet a fost presărată cu smaralde multicolore la adresa tinerei poetese şi îmbibate cu dragostea prietenilor şi colegilor. Dna Zina Izbaş a menţionat puritatea şi frumuseţea ,,Gândurilor din gânduri” a Crinei şi fineţe cu care au fost aşternute pe coala albă şi rumenă de hârtie, la rândul său, dna Marcela Mardare s-a referit la necesitatea editării unei noi ediţii, căci Crina a publicat cele 33 de poezii dintr-un total de 500 scrise pe hârtiile de maculator. Colegii şi prietenii Crinei de la Semnal Junior, sau alăturat ,,fierbintelor îmbrăţişări” către creaţia tinerei autoare, amintindu-şi cele două lansări anterioare, una în satul natal – Verejeni, alta la Filiala „Ovidius”. O melodicitate deosebită a fost consfinţită de Natalia Croitor şi strunele de aur a chitarei, cernând cu aurul muzical atmosfera din sală.

Stimaţi Consilieri şi Prieteni ai Gândurilor Mele
Cu lira spre închinăciune aplec către gândul celor care au născut urme pe poteca Centrului Academic Mihai Eminescu, prin dorinţa de a se încălzi la flacăra cugetului meu, ce dăinuie-n filele cărţii ,,Gânduri din Gânduri”. Prezenţa voastră i-a conferit cea mai puternică dorinţă de mulţumire din partea autorului, ce sunt exprimate în aceste coloane de spuse.
În lanţul literelor unite adună-n rânduri mulţumirea către Centrul Academic Eminescu, Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a municipiului Chişinău. Deasemenea, membrilor Consiliului Local al Copiilor şi Tinerilor, care cunoscîâdu-ne poate de un timp lipsit de duritate, am reuşit să aprindem făclia unei prietenii colegiale ce dăinuie-n fapte sublime şi care una din despletirile acestor acţiuni, a fost confirmată de asistarea călduroasă la acest eveniment plin de importanţă pentru mine. Să ni se lumineze fruntea cu mândrie prin a spune că facem parte din Casa Educaţiei Municipale ce brăzdează-n sufletele noastre cu scânteia înţelepciunii…
Un gând către sufletul meu. Un gând către voi. Un gând către tine…
Vă mulţumesc din suflet!!!


Din extazul unei sincere simpatii, a voastră, Crina Popescu.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu