marți, 26 ianuarie 2010

POVESTEA DE SEARĂLa mulţi ani! Domnule scriitor Ion Iachim!


Mihăiţă, un pici voinic de clasa întâia, veni la bibliotecă însoţit de maică-sa. O fi el băiat mare, dar, cu mămica alături e mai în siguranţă. Au venit să prelungească termenul de împrumut al cărţii pe care o tot citesc împreună de ceva vreme. Seară de seară, Mihăiţă îi citeşte mămicăi povestea despre peripeţiile piţigoiului Zbanţ. Apoi, mămica îl ajută pe băiat să continuie lectura. Atât de interesantă s-a dovedit a fi cartea încât a devenit povestea de seară în familia lor, pe care o aşteaptă cu nerăbdare ambii.
Uneori, când băiatul face câte o şotie mai deocheată, mama îl ameninţă:
– Mihai, vezi, am să te lipsesc de povestea de seară!..
Până vine seara însă li se face dor de Piţigoiului Zbanţ. Băiatul ia cartea şi începe să-i citească mamei. Dânsa lasă totul baltă, se apropie zâmbind de odoraşul său, îl ascultă un timp, apoi continuă ea lectura. Şi aşa, seară de seară, povestea coboară asupra lor, continuă cu multe peripeţii şi aventuri din viaţa piţigoiului Zbanţ...
La o altă vizită la bibliotecă, Mihai cu mama au avut parte de o surpriză, aflând că autorul Amintirilor piţigoiului Zbanţ, scriitorul Ion Iachim, şi-a sărbătorit de curând 60 de ani de la naştere. Evenimentul s-a întâmplat chiar în prima zi de an nou, pe 1 ianuarie!
Din partea lui Mihăiţă şi a mămicăi lui, din partea tuturor celor care au avut plăcerea şi satisfacţia să cunoască zbuciumatele peripeţii ale Piţigoiului Zbanţ, cât şi din partea bibliotecarelor, multă recunoştinţă şi aprecieri, multe urări de sănătate, pace, voie bună, succese, inspiraţie,.. La mulţi ani! Domnule scriitor Ion Iachim!
Un mesaj deosebit vă transmitem şi din partea unui alt băieţel, Sandu. Îi plac foarte mult poveştile, le şi pictează cu inspiraţie. De curând a devenit prietenul bibliotecii. Din partea lui cât şi a mămicii sale, Vă oferim, domnule scriitor Ion Iachim, două imagini-desene minunate care să vă aducă aminte de copilărie. Şi, dacă v-au surprins plăcut, atunci Vă invităm la biblioteca Alba Iulia din Chişinău, unde tocmai acum are vernisată o expoziţie de pictură cu eroi din poveşti.

Vă mulţumim! Vă felicităm! Vă aşteptăm!
LA MULŢI ANI!

coordonator Tamara MALANEŢCHI,
şef oficiu copii, Filiala „Alba iulia”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu