duminică, 8 august 2010

OAMENII - BRANDUL BIBLIOTECII MUNICIPALE „B.P. HASDEU": PARASCOVIA ONCIU


Flori frumoase, fericire Să răsară-n calea ta...8 august este o zi importantă pentru dna Parascovia Onciu, şefa Filialei "Transilvania", familia acesteia, dar şi pentru membrii echipei bibliotecii. Încă un trandafir s-a atapat la buchetul vieţii Dvs, dna Parascovia. Fie ca Cel de Sus să vegheze mereu asupra Dvs., să aveţi parte numai de bucurii, sănătate şi tot ceea ce-ţi doriti să vi se îndeplinească. La Mulţi Ani!

Viaţa dnei Parascovia poate constitui cu uşurinţă un scenariu de film. Despre Dumneaei au depănat amintiri mai multe personalităţi renumite în domeniul bibliologiei. Momentul magic care a rămas în minţile tuturor este acela când avea o vârstă fragedă, a pornit pe drumul vieţii, alegându-şi profesia de bibliotecar.

Cea mai mare realizare pentru dna Parascovia este familia sa, dar şi faptul că stă la cârma bibliotecii de la deschiderea ei şi până în prezent. Conform propriilor declaraţii, Dumneaei consideră că meseria sa este asemănătoare cu cea a unui preot dintr-un singur punct de vedere: “bibliotecarul şi preotul sunt cam la fel, amândoi vin în faţa oamenilor şi trebuie să creadă în ceea ce spun, pentru a transmite acest lucru şi celorlalţi, pentru ca lumea care îi ascultă să creadă mai departe în ceea ce spun ei!”.

Păşind pragul acestei biblioteci, în faţa noastră, a echipei, se deschidea un drum frumos, pe care l-am parcurs cu încredere, îndrăzneală şi chiar timiditate, uneori.

Dar am avut şansa să descoperim în faţa directoarei bibliotecii o prietenă, fiind ca o regină în lumea cărţilor, a bibliotecii, un sprijin necondiţionat şi o sursă de iubire.

Anii petrecuţi în această bibliotecă, îndrumaţi de neobosita şi inimoasa noastră directoare ne-au ajutat să înţelegem că fiecare om este doar o particică din univers, sau că fiecare om are propriul său univers, ne-au ajutat să aflăm măsura propriei ştiinţe, dar şi a propriei neştiinţe.

Noi, membrii echipei, ne închinăm în faţa Dvs. pentru modul în care, ca un "Prometeu”, aţi aprins şi întreţinut cu măiestrie focul cunoaşterii către un mâine nou, imprevizibil, căruia îi vom căuta în permanenţă, un răspuns. Şi pentru că aţi reuşit să sădiţi în sufletele noastre cunoaştere, înţelepciune, afecţiune, dăruire şi speranţă, e randul nostru să vă urăm cele mai sincere aprecieri şi urări de bine, apreciem foarte mult dedicaţia şi contribuţia dumneavoastră pentru succesul nostru. Vă exprimăm profundă gratitudine pentru aportul Dvs. remarcabil la dezvoltarea şi promovarea imaginiii bibliotecii publice în comunitate. Vă dorim succes şi La Mulţi mulţi ani de activitate prosperă!

Echipa Bibliotecii „Transilvania”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu