luni, 21 martie 2011

LUMEA PRIN OCHII COPIILOR

Oxana ANDREEV, şef oficiu, filiala “A. Mickiewicz”


Copilarie - acea lume aparte, fantastică, miraculoasă prin care trecem toţi noi.

Această vârstă a copiilor este una dintre cele mai importante ale vieţii, vârsta la care copiii au o mulţime de activităţi frumoase şi interesante. Cea mai frecventă ocupaţie penru ei este desenul. Copiii desenează mult cu entuziasm şi multă imaginaţie tot ceea ce văd, ce simt, ce trăiesc, şi o fac înt - un mod atât de firesc, dar neobişnuit totodată. Deşi pentru ei, ar părea o joacă, desenele reflectă o lume specială şi neobişnuită.

La biblioteca polonă «A. Mickiewicz», se găseşte o interesantă expoziţie de desene şi aplicaţii, a doi fraţi: Milena (7 ani) şi Daniel Russu (5 ani). Profesoara lor, cea care a insistat să organizeze această expoziţe la bibilotecă, este Tatiana Cemis, care cândva si - a expus şi ea lucrările sale în incinta bibliotecii.

În aceste desene viu colorate, descoperim o lume a lor. Fiecare din ei a dat o viaţă oricărui desen care transmite si cîte un mesaj aparte. Unele personaje de poveste au prins contur prin mânuţele sârguincioase ale Milenei şi lui Daniel. Milena cu o viziune puţin mai matură, iar frăţiorul cu o inocenţă de invidiat. Părinţii lor probabil s-au bucurat enorm când şi-au văzut chipurile desenate de fiica iubită. Toate desenele sunt realizate în culori aprinse, fără nuanţe de cenuşiu sau gri, ceea ce ne înveseleşte inimile. Un soare cald, un copac verde cu mere dulci , un curcubeu în zare, un clovn zîmbăreţ, eroi din poveşti etc..Alţi copii ce vin la bibliotecă, se uită cu admiraţie la desenele lor şi aplicaţiile neobişnuite, astfel primind o doză de voie bună şi un imbold pentru a reliza şi ei ceva la fel de frumos. Această expoziţie va fi o rampă de lansare pentru Milena şi Daniel, după care ei, vor face face un pas mai departe într-un viitor sperăm luminos, plin de succes şi frumoase relizări.

Invităm toţi doritorii sa ne viziteze biblioteca, pentru a lua o porţie de optimism şi seninătate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu