miercuri, 23 noiembrie 2011

DIAVOLUL ESTE POLITIC CORECT DE SAVATE BASTOVOI


  Liliana JUC, Filiala «Târgovişte»
şef oficiu copii

  Acest volum de carte l-am propus nu doar utilizatorului adult, dar şi utilizatorului preadolescent şi adolescent. Poate nu întodeauna lectura romanului a fost dusă la capăt, însă cei care l-au citit tot s-au arătat mulţumiţi de el. Aceată operă literară a produs o bună impresie  asupra cititorului de orice vârstă.
   Deşi e o creaţie literară cu istorii tulburătoare, conţinut devastator, nu te lasă pierdut, dizolat, ci îţi dă forţe pentru a merge înainte, şi cel mai important îţi dă speranţa că lucrurile se pot schimba în bine. Această carte, aparent nefiind sugestivă prin grafica coperţii şi titlu, te cheamă la echilibru spiritual - a vedea cât de minunat e să alergi prin ploaie, să mergi  desculţ prin iarbă, să te bucuri de fiece clipă a vieţii.
  Savate Baştovoi a reuşit să demonstreze că în era tehnologizată, nimic nu poate înlocui un răsărit de soare; o socializare pe feedback nu ţine locul unei comunicări pe viu; hamburgerii sau pizza nu pot înlocui o  tocăniţă de urzici, ceapa verde de  grădină.
  Producţia literară «Diavolul espte politic corect» este foarte oportună pentru generaţia Google, e un roman la zi, care te face să-ţi reorganizezi viaţa, să-ţi disciplinezi psihicul, să-ţi remodelezi relaţiile interumane.