marți, 19 februarie 2013

Servicii de incluziune socială la Filiala V. Bielinski


Anastasia Gudima, șef oficiu
Filiala V. Bielinski


Filiala V. Bielinski este prietenul adevărat al copiilor din casele de copii, petrecînd împreună cu ei clipe de neuitat, organizînd pentru ei activităţi, unde se întîlnesc cu copiii din alte şcoli şi licee din sectorul Buiucani.  Incluziunea socială a copiilor de la Casa de copii „Aşchiuţa” este o prioritate pentru biblioteca noastră.

Parteneriat biblioteca și Casa de copii oferă oportunitatea de a colabora permanent, biblioteca fiind cea care oferă suport informaţional în susţinerea proiectelor educaţionale,  ce ne oferă o posibilitate de a promova biblioteca cu colecţiile ei şi comunicarea cu societatea.

Biblioteca V. Bielinski organizează activităţi în cadrul casei de copii "Aşchiuţă", promovînd imaginea bibliotecii în comunitate, extinderea accesului la informaţie şi cunoştinţe prin intermediul cărţii şi al lecturii.. Activitațile sunt petrecute de  Maria Guțu şi  cuprind: întîlniri cu scriitorii, ora poveştii, discuţii/dezbateri, prezentări de carte.  

Filiala V. Bielinski fiind în parteneriat cu Casa de copii ,,Așchiuță” a organizat o întîlnire cu Constantin Dragomir și expoziție din creația lui. O emoţionată întîlnire a fost pentru aceşti copii, C. Dragomir a reușit în jumătate de oră să transforme o adevărată lume a copilăriei, o lume plina de fericire și emoții pozitive recitîndu-le copiilor poezii. În cadrul întîlnirii au fost invitaţi copii și de la Liceul teoretic "O. Ghibu"  împreună cu profesoara Sturza Viorica şi au prezentat un număr artistic. Dar nici copii de la casa "Aşchiuţă" nu s-au lăsat pe tînjală, au demonstrat şi ei că cunosc poezii din creaţia lui C. Dragomir. Ne-a bucurat interesul pe care l-au manifestat copii față de acestă întîlnire cu scriitorul dorind să afle mai multe: despre cariera sa, prima carte care a scris-o și multe alte întrebări la fel de curioase.  Participanţii  s-au bucurat de cărţi din partea autorului .

Filiala V. Bielinski se mîndreşte cu parteneriatele benefice bibliotecă-liceu-copii defavorizaţi axate pe lectură, cultură şi incluziune socială.