joi, 27 martie 2014

Centrul Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari - o nouă oportunitate de formare continuă a bibliotecarilor în Republica Moldova

Primăria Municipiului Chișinău, Programul Novateca / Consiliul pentru Cercetări şi Schimburi Internaționale (IREX) și Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova anunță deschiderea oficială a Centrului Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari, eveniment ce va avea loc la 28 martie 2014 cu începere de la ora 10:00, în cadrul Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” din bd. Ştefan cel Mare și Sfânt, nr. 148.
La eveniment vor participa reprezentanți ai Ministerului Culturii, Primăriei Municipiului Chișinău, Direcției cultură a Primăriei Municipiului Chișinău, precum și invitați de onoare din cadrul Fundației Bill&Melinda Gates, IREX (Washington, SUA), Federația Internațională a Asociațiilor Bibliotecarilor (IFLA), Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și alte instituții partenere.
Centrul Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari va oferi oportunități de dezvoltare profesională pentru bibliotecari și va organiza diverse acțiuni de instruire nonformală pentru bibliotecarii din diverse rețele de biblioteci, precum cele publice, universitare, școlare, promovând concepte inovative de dezvoltare a bibliotecilor din Republica Moldova.
Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” desemnată de Primăria Municipiului Chișinău, drept instituție gazdă a Centrului Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari a acoperit din bugetul său costurile pentru renovarea și mobilarea spaţiului, iar prin intermediul Programului Novateca, Centrul a fost dotat cu echipamente moderne.
Evenimentul de deschidere va fi precedat de dezvelirea trofeului Centrului Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari, precum și de o sesiune de discuții Formarea continuă a bibliotecarilor în Republica Moldova: provocări și viziuni cu participarea invitaților și a bibliotecarilor din Republica Moldova.

Informaţii suplimentare

Mariana Harjevschi
director general, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”
președinte, Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova
tel: 0 22 22 33 60; email: mharjevschi@hasdeu.md

Tatiana Rusu
Specialist Comunicare IREX Moldova/Programul Novateca

tel: 0 22 22 29 92; email: trusu@irex.org