miercuri, 14 mai 2014

,,Box la Biblioteca Ștefan cel Mare'' - concurs de limba română

Valeria Bețivu
Șef oficiu, Filiala ,,Ștefan cel Mare''

,,Limba este întâiul mare poem al unui popor’’
Lucian Blaga


Cartea de vizită a fiecăruia dintre noi este felul în care vorbim şi scriem în limba română. Nu este o ruşine să nu ştii să te exprimi, dar este condamnabil să nu cauţi orice mijloc de a învăţa. E bine să ştim să scriem şi să vorbim corect!
Ajuns la cea de-a IV-a ediție concursul de limba română se bucură de o mare popularitate în rândurile liceenilor.
Scopul concursului e de-a testa nivelul de cunoaştere a dificultăţilor şi capcanelor limbii române printre liceeni.
Obiective:
         Dezvoltarea competenţelor de comunicare, socializare şi cunoaştere a elevilor cu semenii lor din diferite instituţii de învăţământ.
         Colaborarea fructoasă cu instituţiile de învăţământ din sectorul Botanica.
         Creşterea numărului de vizite, şi a utilizatorilor care studiază în bibliotecă.
         Promovarea imaginii bibliotecii şi a tinerilor în mass-media prin transmiterea acestui concurs la postul naţional de televiziune Moldova 1 în cadrul emisiunii ,,Cultura Azi’’
Grupul ţintă: liceeni din instituţiile de învăţământ din sectorul Botanica.
Parteneri: Liceele ,,Elena Alistar’’, ,,Iulia Hasdeu’’, ,,Vasile Alecsandri’’, ,,Tudor Arghezi’’, Academia de Ştiinţe a Moldovei, Colegiu de Informatică, Şcoala Internat Nr. 2 cu Profil sportiv, Şcoala Profesională nr.2.
Impact: Limba română ocupă un loc însemnat. Aceasta se explică, pe de o parte, prin faptul că fiind limbă națională ea este instrumentul care îi ajută pe oameni să exprime, prin vorbire sau în scris, ideile, cunoștințele și sentimentele, să stabilească între ei relații multiple.  Concursul a devenit cunoscut cu ajutorul mass-mediei şi solicitat de unele instituţii de învăţământ din alte sectoare ale Chişinăului.