vineri, 9 mai 2014

Elevii Colegiului Politehnic din Chisinau în vizită la cei mai trişti ca noi

Lilia Gore, Biblioteca
Colegiului Politehnic din Chisinau

Elevii Colegiului Politehnic din Chişinău, s-au gîndit, în cadrul sărbătorilor de Paşti, să facă o bucurie unor copii abandonaţi de soartă, dar cu dreptul la viaţa. Astfel, din bursa mică pe care o au au colectat bănuţ cu bănuţ pentru a aduce o seminţă de bucurie în sufletele acestor copii. 
La 8 mai, elevii colegiului condusi de Virgiliu Bantas, director adjunct pentru educaţie şi Lilia Gore, bibliotecara Colegiului,  au vizitat  copiii cu dizabilităţi de la Şcoala Internat Nr. 6 din capitală. Acţiunea de dăruire de cadouri, constînd în jocuri Lego, mingi, coarde, cărţi de colorat, creioane etc.
Pentru oaspeţi, copiii care fac terapie în aceasta şcoală au recitat poezii, au cîntat, dovedind astfel că ei pot fi foarte inteligenţi. Depinde doar de cât de mult se lucrează cu ei în cadrul programelor de terapie. Aşa, atmosfeă a fost una familială, în care toată lumea s-a simţit extraordinar, iar elevii mai mari au promis că vor mai participa la astfel de acţiuni şi cu ocazia altor evenimente.

Cu entuziasm şi bucurie în suflete, echipa Colegiului Politehnic a oferit mai mult decît daruri – a adus zîmbete pe feţele a zeci de copiii şi a sădit speranţr în sufletele celor care au nevoie ăa ştie că viitorul nu-i condamnă la boală şi marginalizare. Paştele trebuie să vină la toţi copiii cu bucurie şi lumină. Cu dorinţa de a ajuta, dar şi de a oferi un exemplu de implicare. Sperăm că şi alţii să treacă la acţiune şi, din puţinul pe care îl au, să facă un gest de generozitate şi să ofere cît se poate pentru cei mai necajiţi dintre noi.