luni, 4 august 2014

Clubul ,,Picilor’’ te invită la lectură în vacanţă

Valeria Beţivu, şef oficiu;
Lilia Beşan, bibliotecar, Filiala ,,Ştefan cel Mare’’

Biblioteca ,,Ştefan cel Mare’’ în colaborare cu Grupa ,,Îngeraşii’’ de la Grădiniţa Nr.96 din sectorul Botanica,  în cadrul Programului ,,Lecuturile verii’ la Clubul ,,Piciilor’’ a decis să organizăm o întâlnire cu domnul Ion Diordiev, poet şi editor, o personalitate importantă a culturii basarabene ce s-a dăruit total literaturii, în general poeziei şi aforismelor, având multe cărţulii cu poveşti interesante, poezii şi ilustraţii fermecătoare. 
Creaţia scriitorului păstreză acea calitate a basmelor, deoarece cărţile sale sunt foarte atractive, cu copertele viu colorate, cu poezioare scurte dar pline de înţeles. Răsfoind cărţile sale, imaginar poţi vorbi cu animalele, florile, poţi zbura spre nori, acestea au şi pagini destinate pentru cei mici pentru a fi umplute de culori.
Prezenţa sa la Filiala ,,Ştefan cel Mare’’ a fost primită cu multă căldură de picii de la grădiniţa Nr.96, deoarece copiii nu au avut ocazia până în prezent să se întâlnească tête-à-tête cu un scriitor şi au rămas uimiţi şi nespus de bucuroşi de discuţia pe care au avut-o cu Ion Diordiev.
Vorbind copiilor, scriitorul a încercat să-i convingă că cititul este un beneficiu povăţuindu-i să citească cât mai mult  când vor merge la şcoalăLe-a propus chiar şi câteva titluri de carte din colecţia sa cu care ar putea păşi în lumea cărţilor: „Sportul în culori”, „Ghici cu ce călătorim”, „Desene şi poezii despre profesii şi meserii”, „Ghicitori în culori”, „Cine are aripioare” etc. în total 13 titluri de carte.
Deoarece copiii încă sunt mici şi nu pot citi au venit cu o surpriză, au învăţat poezii din creaţia scriitorului împreună cu educătoarea dna Maria Turuta şi le-au recitat în cor. Scriitorul Ion Diordiev a rămas plăcut surprins de surpriză şi a mulţumit copiilor cu câte o carte cu autograf.
Parteneriatul cu Grădiniţa Nr.96 ne ajută să formăm tânăra generaţie în oameni cu adevărat necesari societăţii şi iubitori de carte.
A fost o întâlnire prietenească, o întâlnire cu un scriitor sensibil, delicat, cu un suflet mare care emană dragoste tuturor celor din jur.