vineri, 8 august 2014

O viață ca o carte

         La răscruce de timpuri, într-o zi senină de vară, ceasul aniversar a sosit! Doamna Parascovia Onciu, directoarea Bibliotecii „Transilvania” serbează o frumoasă vârstă. O viaţă trăită în Lumea Cărţilor şi în numele dăinuirii acestora, fiind asemuită cu o Carte. O viaţă ca o Carte, în care fiecare pagină reprezintă o realizare nouă, un pas înainte, un „Da” pentru o nouă provocare. Anume astfel putem descrie viața distinsei doamne, care este alături de noi, de la deschiderea Bibliotecii, până în prezent.
            Pentru Doamna Parascovia, anii nu sunt o simplă adunare de zile și luni, ci o reflectarea a aportului adus pe tărâmul culturii. Este omul ce și-a pus toată ființa pe altarul bibliotecii, reușind să fie o soție bună, mamă iubitoare, bunică înţeleaptă, o doamnă elegantă și frumoasă, permanent plină de seninătate, cu umor fin și profund spirituală. Diversitatea problemelor bibliotecii, cât și a colectivului în ansamblu, au preocupat-o în toată activitatea sa. De fiecare dată a pătruns în esența lor și a fost dispusă să le soluționeze cu mult calm și demnitate. Numai datorită calităților manageriale de excepție ale domniei sale, Biblioteca „Transilvania” a făcut și face față provocărilor, proiectelor, ce au menirea de a promova valorile naționale și general umane.
            Mult stimată Doamnă Onciu, noi, echipa Bibliotecii „Transilvania” vă suntem profund recunoscătoare pentru sfaturile inspirate și discrete, pentru blândețea cu care ne mobilizați și ghidați pe calea devenirii profesionale. Libertatea pe care ne-o acordați la activitățile ce le petrecem în bibliotecă, ne încurajează să explorăm noi tărâmuri și să ne desăvârșim ca personalități. Cea mai importantă lecție pentru noi este aceea că perseverența învinge orice obstacol. Ne exprimăm gratitudinea prin faptul că pe parcurs de decenii ați contribuit la formarea și dezvoltarea noastră ca specialiști. Ați fost și sunteți pentru noi model de comportament și prestanță. Vă prețuim nespus pentru felul în care ne motivați, pentru că credeți în noi și ne dați șansa de a ne afirma.
            Fie ca bunul Dumnezeu să vă aibă mereu în pază, să vă trimită multă sănătate, iar pacea, dragostea și armonia să dăinuie mereu în inima și casa Dumneavoastră. Fiți mereu acel perpetuum mobile ce ne fascinează și ne călăuzește spre noi înălțimi.
La Mulți Mulți Ani!

 Cu profund respect echipa Bibliotecii „Transilvania”!