joi, 23 octombrie 2014

Conferința anuală a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” prin prisma cifrelor

Biblioteca Municipală încurajează angajații să învețe pe parcursul vieții, axîndu-se pe valorile instituţionale împărtăşite și necesităţile individuale. Procesul de formare profesională implică nu numai dezvoltarea personală a bibliotecarilor, ci și învestiții continue în capitalul uman cu impact asupra calității muncii. În acest context, prioritățile în domeniu vizează: învățarea continuă formală și neformală, asigurarea accesului la informația profesională, formarea competențelor racordate la cerințe, utilizarea modelelor inovative de învățare, flexibilitatea subiectelor, invitarea experților, formatorilor din domenii adiacente. Astfel, fiecare angajat beneficiază de instruire la momentul potrivit, conştientizând rolul şi importanţei pregătirii profesionale în dezvoltarea carierei, mutându-se accentul de pe achiziţia de cunoştinţe pe formarea şi dezvoltarea de competenţe, pe accentuarea dimensiunii practice și creativ-inovative.
Conferinţa anuală de doi ani este marcată printr-un ciclu de activități, precum paneluri și sesiuni de întrebări și răspunsuri în cadrul cărora participanții, bibliotecari din cadrul diverselor tipuri de biblioteci, împărtășesc  inițiativele și experiențele sale.
În continuare Vă oferim o comparație a conferințelor din anii 2013 și 2014 prin prisma cifrelor.

2014
2013
Subiect
Acceptăm provocările – celebrăm  succesele

Angajament civic:
E-transformare @ bibliotecilor

Invitați speciali
Vakar Istvan, vicepreședinte cu atribuții de președinte al Consiliului Județean Cluj, România
Sorina Stanca, manager, Biblioteca Județeană „O. Goga” Cluj, România

Codru Vrabie, preşedinte, EPAS, România
Stela Mocanu, director, Centrul de Guvernare Electronică
Participanți
110
96
Panel
4
3
Comunicări
20
11
Ore de învățare și comunicare
6
7
Aria geografică a participanților
Cluj (România), Chișinău, Florești, Cimișlia, suburbiile municipiului Chișinău
Chișinău
Tipuri de biblioteci participante
publice, universitare, specializate, școlare, republicane
publice, universitare, școlare
Vizibiliate




Accesul la cunoştinţe este susţinut de Biblioteca Municipală, fiind mereu în căutarea soluţiilor noi cu o semnificaţie mai profundă şi cu un impact mobilizator. Astfel, următoarele provocări ale conferinței anuale vor fi în 2015.