miercuri, 24 decembrie 2014

Biblioteca în straie de sărbătoare

Vera Goldman, Filiala „Alexandru Donici”

Colinde, colinde! E vremea colindelor,
Căci ghiaţa se-ntinde asemeni oglinzilor!
Şi tremură brazii, mişcînd rămurelele,
Căci noaptea de azi-i, cînd scînteie stelele
                                         Mihai Eminescu

   

   Crăciunul  este cea mai frumoasă sărbătoare a creştinilor. Ea  ne încălzeşte şi ne luminează sufletul,  aduce în inimile noastre  mulţumire, iubire, şi multă bucurie,  mai ales copiilor, care vin să ne colinde, să ne aducă Marea veste despre naşterea lui Isus Hristos.  
     Îmbrăcată în straie de sărbătoare şi cu bradul împodobit, Biblioteca „Alexandru Donici" a găzduit astăzi un grup de colindători, elevi ai clasei a III-a „D" de la Liceul Teoretic „Ion Creangă", care prin colajul de urături și colinde au creat o frumoasă atmosferă de   sărbătoare  la Bibliotecă.
     Împreună cu dna profesoară Maria Știrbu copiii au cîntat cele mai frumoase și valoroase colinde, care pe lîngă mesajul ceresc al mîntuirii,  formează  spiritul de nădejde și de virtuți morale în viața fiecărui om, exprimînd dragostea, facerea de bine, smerenia, ascultarea și bunătatea, bucuria sărbătorilor, dorința de prosperitate, belşug și pace, ca idealuri nepieritoare și caracteristici esențiale ale sufletului poporului nostru.
       În noaptea sfîntă și plină de taină a Crăciunului, acest „praznic luminos", care ne aduc mesajul măririi lui Dumnezeu, al păcii și înfrățirii între oameni, porțile inimilor noastre se deschid pentru a cînta, după datina străbună, „colindul sfînt și bun" și pentru a primi bunele vestiri ale colindelor, urărilor și la Bibliotecă.

       Vă felicităm pe toţi cu ocazia sărbătorii Crăciunului. Fie ca bucuria să vă împle sufletele voastre. Şi să nu uitaţi, că atunci cînd la geamuri ne apar colindătorii, care ne aduc vestea bună, să ne aducem aminte de unde  venim, cine suntem,  şi ce credinţă avem.  Crăciun fericit!