luni, 8 decembrie 2014

Un ,,prieten nou” pentru copii - minienciclopedia Angelei Chicu

Lilia Beșan, bibliotecar
Filiala ,,Ștefan cel Mare”

Scriitoarea Angela Chicu, a venit în ospeţie la Biblioteca Ştefan cel Mare să ne prezinte noua sa carte – „ABC: Minienciclopedie pentru elevi”. Respectiva lucrare, cuprinde informaţii despre animale sălbatice din diferite ţări, poezii, ghicitori, curiozităţi, imagini pentru colorat. Elevii clasei a III-a, de la Şcoala-Grădiniţă Pas cu Pas nr. 152, au studiat cîte ceva din biografia autoarei şi au avut ocazia să-şi etaleze cunoştinţele. După aceea, a urmat o conversaţie foarte însufleţită cu întrebările copiilor pentru scriitoare. Spre exemplu, la întrebarea: „Cine v-a îndemnat să scrieţi ?”, dna Angela Chicu a răspuns că acea persoană a fost mama ei, de-a cărei cuvînt a ascultat şi care i-a insuflat dragostea de carte. De asemenea, autoarea a menţionat faptul că ei, copiii, reprezintă sursa de inspiraţie în procesul creaţiei, prin faptul că-i observă cum se comportă în stradă unul cu altul sau în diverse alte locuri. În urma dialogului, elevii au aflat şi alte amănunte din viaţa autoarei: faptul că-i place muzica clasică, pe care a îndrăgit-o mult, doarece atunci cînd îşi făcea studiile la şcoala muzicală, una dintre profesoare i-a insuflat dragostea faţă de muzică; îi place mult să împletească şi să meargă pe bicicletă; dar scrisul, rămîne totuşi, una dintre cele mai mari pasiuni – cartea la care lucrează în prezent, menţionează autoarea, este o minienciclopedie în domeniul plantelor.

O mare bucurie pentru copii, a fost şi faptul că au reuşit să-şi achiziţioneze noua carte lansată azi la bibliotecă şi au primit în dar şi o revistă – Vocea poporului – la care dna Angela Chicu este redactor-şef.


A fost o întîlnire la care elevii au avut ocazia să-şi exprime opinia, să recite poezii din creaţia proprie – fapt pentru care, unii dintre ei, au primit cîte un pix şi bomboane de la scriitoare, s-au delectat cu poezii în lectura autoarei, au primit daruri şi au făcut cunoştinţă cu o carte nouă. Vă mulţumim, stimată dnă Angela Chicu, pentru bunăvoinţa de-a ne călca pragul bibliotecii şi vă aşteptăm şi pe viitor cu mult drag.