luni, 18 aprilie 2016

Ziua Bibliotecarului în Republica Moldova

Stimați bibliotecari,

Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM), vă invităm la evenimentul festiv de serbare a Zilei Bibliotecarului în Republica Moldova care va avea loc pe 22 aprilie a.c., ora 11:00.

Mesajul UNESCO pentru ediţia 2016 este: Puterea lecturii este pentru a menţine creativitatea, dar și avansa în dialogul intergeneraţional și egalitatea de șanse și gen. Ne dorim să sărbătorim acest eveniment la fel de interesant şi inovativ, solidarizându-ne pentru a promova biblioteca şi bibliotecarii.

Cu ocazia acestei sărbători ABRM, încurajează organizarea diverselor activităţi, precum Campania „Dăruiește o carte”, susținută de voluntarii ABRM, bibliotecile şi editurile din ţară, la fel și Campania „O vedetă în bibliotecă” bibliotecile din ţară (18-24 aprilie) care vor transmite mesajul despre importanţa lecturii, dar şi a bibliotecii ca instituţie, vor capta diverse personalităţi ale căror succese se datorează bibliotecii şi lecturii.

În cadrul evenimentului oficial vor fi anunțate rezultatele Concursurilor naționale susținute de către ABRM – „Cel mai bun bibliotecar al anului 2015” şi „Cele mai reuşite lucrări în domeniul biblioteconomiei şi ştiinţelor informări din anul 2015”. La fel va avea loc anunţarea rezultatelor Concursului republican „Biblioteca – partener în promovarea proprietății intelectuale”, organizat de AGEPI.

Evenimentul va fi urmat de un microrecital susținut de Zinaida Bolboceanu, artista poporului, conf. univ. interimar, șef secție Canto popular din cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Vă aşteptăm cu drag, pentru a sărbători Ziua Bibliotecarului, organizată de Asociația Bibliotecarului în Republica Moldova, în cadrul Bibliotecii Centrale a Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu, situate în bd. Ștefan cel Mare, nr. 148.

În așteptarea revederii cu Dvs.

Mariana Harjevschi, preşedinte, ABRM