marți, 23 august 2016

Rucsacul cel ce ne-a asigurat vacanţa cu de toate

Lucia Bacaliuc, bibliotecar, Filiala „Ovidius”
           
           
 Ce minunat e să faci o călătorie în jurul lumii, măcar așa, imaginarar. La Biblioteca „Ovidius” este posibil să-ţi realizezi toate visurile având la îndemână Ziua lecturii în voce, Ziua jocului, Ora poveştilor, Ora tehnologiei informaţionale și alte procedee. Cu programul estival „Rucsacul de vacanţă”, ce a fost lansat în premieră de Biblioteca Municipală „B.P. Haşdeu”, în perioada 13 iunie - 12 august, copiii au rămas plăcut surprinşi. Pe parcurs, în fiecare zi a săptămânii, la bibliotecă s-au desfăşurat activităţi interesante pentru copii,  încât în vacanța verii, elevii au petreacut timpul într-un mod productiv - util și distractiv.

            Pentru sezonul estival 2016, am pregătit un program  bogat  de evenimente  pentru copii. În fiecare zi, ei au avut parte de activități inedite şi s-au simţit bine, petrecîndu-şi odihna prin diferite activităţi legate de paradisul copilăriei. În zilele de luni a avut loc  Zilele lecturii. Copii au citit în voce texte de cultură generală, proză. Marți au fost Zilele tehnologiilor informaționale. Participanții au însușit tabletele. Ziua de miercuri a fost dedicată poveștilor, cu dezlegări de integrame și jocuri dinamice. Iar joia a fost rezervată jocurilor. Duminicile au fost dedicate creativitătii, zi în care copii au  confecționat obiecte din diverse materiale și au participat la diferite activități, la care au participat cu pasiune.
            Prin acest program, ne-am propus să dezvoltăm creativitatea și gustul estetic al copiilor, dar și să contribuim la formarea abilităților de comunicare și  stimulare a gândirii logice a tinerilor. Am contribuit la odihna activă a copiilor. A fost, după noi, o vacanță veselă și utilă. Copiii au rămas încăntaţi de toate activităţile ce s-au desfăşurat,  simţindu-se confortabil în familia noastră, care își are casa numărul 32, din șoseaua Hâncești.
            Copiii deja își fac planuri - cum o să-și petreacă vacanța în anul 2017, iar bibliotecarii țin cont de propunerile lor, incluzându-se de pe acum în diferite programe și planuri de activitate.