marți, 20 septembrie 2016

Nou! Proiectul „Al treilea spațiu al comunității”


Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova și Fundația Progress din România vă invită să luați parte la conferința de presă a lansării proiectului Al treilea spațiu al comunității

La eveniment sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai societății civile, ai instituțiilor publice, reprezentanți mass-media și cetățeni. Cu prilejul acestui eveniment, echipa de proiect din cadrul ABRM și delegaţi ai Fundației Progress le vor oferi participanților detalii concrete privind activitățile majore ce vor fi implementate în cele 5 biblioteci raionale (Briceni, Ungheni, Rezina, Leova și Hâncești) și 1 municipală (Chișinău): amenajarea cuibului democrației, formarea ce-tățenilor în domeniul democrației participative și practicarea cetățeniei active. 

Proiectul Al treilea spațiu al comunității se inspiră din acelaşi proiect similar din România, care a inclus amenajarea a 14 cuiburi ale democrației („agore” comunitare) în spațiile puse la dispoziție de Bibliotecile Județene; dezvoltarea unui curs de cetățenie activă, formarea unei rețele de facilitatori / formatori în domeniul cetățeniei active, realizarea a 28 de audituri de integritate pentru 14 autorități publice locale și 14 servicii publice descentralizate.

Mai multe detalii puteți afla participând la deschiderea oficială ce va avea loc în data de care va avea loc la 28 septembrie 2016, ora 11:00, la conferinţa de presă de lansare a proiectului „Al treilea spațiu al comunității”. Evenimentul va fi găzduit de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” în Sala de lectură.

Vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră la adresa de e-mail: alionabadiur@gmail.com, Aliona Badiur – responsabil, Comunicare și PR.

Vă mulțumim și vă așteptăm!