joi, 27 octombrie 2016

Conferinţa satelit pentru bibliotecarii școlari cu genericul „Bibliotecile școlare pentru viitor: schimbare, modernizare, competențe în dezvoltare”

Liubov ARION, președintele Secțiunii biblioteci școlare

Ţinând cont de experiența pozitivă din 2015, Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova desfășoară și în acest an conferințe satelit, organizate de secțiunile pe tipuri de biblioteci până la conferința finală.
La  25 octombrie 2016 în incinta Gimnaziului nr. 7 din mun. Chișinău a avut loc Conferinţa satelit pentru bibliotecarii școlari cu genericul „Bibliotecile școlare pentru viitor: schimbare, modernizare, competențe în dezvoltare”. Au fost prezenţi circa 80 de bibliotecari școlari și metodiștii din cadrul organelor locale de specialitate din domeniul învățământului din municipiul Chişinău şi raioanele republicii.
Alocuţiunea de deschidere a fost rostită de către Liubov Arion, Președintele secțiunii Biblioteci școlare ABRM, specialist DGTS Chișinău.
Un mesaj de salut a rostit dna Galina Antoniu, Directorul Gimnaziului nr. 7. Prezentă la reuniune, Ana Plămădeala, consultant superior, Ministerul Educației, a menționat că bibliotecile moderne trebuie să fie atractive, dotate corespunzător, astfel încât să-i asigure pe elevi cu materiale necesare pentru informare, documentare și lectură. Sesiunea de comunicări a inclus subiectele: „Cultura politicii de informare prin prisma bibliotecilor din învățământ”, „Provocările generației MILLENNIALS pentru biblioteci”, „Bibliotecile școlare pentru viitor: schimbare, modernizare, competențe”, „Competența de comunicare a bibliotecarului școlar: cerințe, condiții, caracteristici”, „Noutăți editoriale de specialitate”.
În final a fost propus nucleul Secţiunii „Biblioteci şcolare” ABRM pentru următorii trei ani. Cei prezenţi au fost invitaţi să participe la Conferința Națională ABRM, cu tema „Bibliotecile dezvoltă comunitățile”, care va avea loc marți, 8 noiembrie 2016.

         Participanţii conferinţei satelit au adus gazdei, organizatorilor şi vorbitorilor mulţumiri pentru ospitalitate, comunicare profesională eficientă, experienţe inedite.