sâmbătă, 1 octombrie 2016

Nocturna Bibliotecilor 2016 la Filiala „Ovidius”

Ion Borș,
cronicarul Bibliotecii „Ovidius”
Victoria Cebanu,
șef serviciu, Biblioteca „Ovidius”


Deja trei ani la rând, bibliotecile din republică organizează Nocturna Bibliotecilor, devenind o frumoasă tradiție. Iată și-n acest an, la 30 septembrie, în sala de lectură a Bibliotecii „Ovidius” a avut loc Nocturna Bibliotecilor 2016. Au fost prezenți la această activitate în jur de patruzeci de participanți, printre care membrii Clubului Literar „Pană Măiastră”: Mihai Vâlcu, Ana Onică, Victor Zepca, Ion Borș, Maria P. Osoianu, Vlad Grecu, profesoara Ana Ostașevschi, elevii Liceului Teoretic „George Meniuc” și „Universul”, studenții de la Universitatea Academiei de Științe și mulți alții.
Seara a început cu ședința Cubului Literar „Pană Măiastră”, de la Casa Presei, condus de scriitorul Mihai Vâlcu. El a prezentat clubul, a vorbit despre înființarea lui oficială și despre unele probleme organizatorice. Apoi, a fost prezentată Ana Onică, autorul romanului „Forța iubirii”, în două volume, și placheta de versuri „Reverii”. Doamna Onică a povestit succint subiectul romanului și a recitat versuri sociale și de dragoste. Evenimente plăcute au intervenit și în activitatea lui Ion Borș. El a prezentat cărțile de versuri „Buburuza” și „Animale multe, la bunei în curte”, editate în 2008; Lucrarea publicistică „Cu satul în suflet, pe mări și oceane”, apărută recent și romanul publicistic „Păcatul sau o viață lungă după condamnare la moarte”, care este în curs de apariție. Poetul Mihai Vâlcu a vorbit despre lucrările sale mai noi și cele deja cunoscute. Din poeziile sale, Ana Ostașevschi a recitat (datorită telefonului mobil) câteva poezii, culegând cuvinte de laudă și aplaude.
Iar după ședința clubului, a avut loc prezentarea filmului documentar „Pe meleagurile raionului Cantemir”, regia și scenariul fiind semnate de Arcadie Plăcintă și colegul nostru, Ion Borș.
„Este, totuși, frumos orașul nostru, în toiul serii...”, au conchis la final participanții Nocturnei Bibliotecilor 2016, dându-și întâlnire la bibliotecă, de pe acum, la Nocturna Bibliotecilor 2017.