marți, 10 octombrie 2017

…aprinde ZEN-ul din tine și participă la Maratonul utilizatorilor


În contextul aniversării a 140 ani de la inaugurare, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, susţinută de Fondul de Dezvoltare a Bibliotecii Moderne a Programului Novateca: The Global Libraries din Moldova, organizează la nivel regional marți, 17 octombrie 2017, începând cu ora 10:00 „Maratonul Utilizatorilor”, în cadrul căruia se vor întruni utilizatori din filialele BM, din suburbiile municipiului Chişinău: Vatra, Stăuceni, Condriţa, Cricova, Băcioi, Codru și Bibliotecile Publice din raioanele: Criuleni, Ialoveni, Dubăsari, Orhei, Strășeni, Hâncești, Nisporeni.
Evenimentul va servi drept platformă de instruire și interacțiune între bibliotecari și utilizatori pentru a-i încuraja să fie pro-activi în susținerea bibliotecilor publice prin abilităţile şi competenţele de care dispun, prim promovarea inovaţiei şi a spiritului lor creativ.
La„ Maratonul Utilizatorilor” vor participa 60 de persoane care, pe parcursul zilei, vor fi antrenaţi în diverse forme de interacțiune, instruiri și demonstrații: brainstorming, laborator inovativ, discuții, experimente, jocuri.
Facilitatori vor fi bibliotecari profesionişti de la BM şi îi vor susţine în explorarea a patru aspecte ce ţin de o mai bună şi eficientă activitate a bibliotecii moderne:
1. crearea articolelor pentru Wikipedia;
2. scanarea coperților din colecția „Moștenire”;
3. elaborarea unei interfețe atractive pentru catalogul electronic al BM „B.P. Hasdeu”;

4. crearea unui prototip de design atractiv pentru un maker space în bibliotecă.
Înregistrarea utilizatorilor va avea loc până la 10 octombrie 2017 pe Formularul Google https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd3W0wAMmujJCMQzYkJrtBEWZoCGYMucwJ9ckR5RgftWd2tNQ/viewform?c=0&w=1
Vă mulţumim şi vă aşteptăm cu drag la Biblioteca Centrală din bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 148.
Pentru informaţii suplimentare telefonaţi la 22 221186; 22 1185; 22 278592