marți, 27 februarie 2018

Teatru la bibliotecă

Lilia Gamarța, Filiala „Ștefan cel Mare”

În cadrul programului de promovare a lecturii cu voce tare „SĂ RE-AUZIM POVESTEA” am cunoscut mai îndeaproape echipa de la Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță”. Actori frumoși care îți ating sufletul, spiritul și inima cu mâna lor caldă.
Gabriela Lungu, director la Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță” ne spune, citez: „Suntem o „mână” de oameni (actori) veseli și inspirați de viață, de copii, de lucrurile simple ale vieții dar mai ales de oameni. Ne place să ne jucăm cu copiii așa cum le place lor, de aceea inventăm povești, întâmplări din care culegem experiențe și trăim împreună cele mai frumoase  bucurii”.
Da, așa este echipa Teatrului Municipal de Păpuși „Guguță” cine îi vede, îi îndrăgește, iubește. Această echipă este capabilă – dacă trebuie – să spargă orice convenție, joacă excelent, sincer şi autentic. 
Primul grup de elevi de la Școala - Grădiniță „Pas cu Pas” nr.152 împreună cu învățătoarea Diana Carauș vin la spectacol cu plăcere, participă cu drag și pasiune.
Acești copii sunt viitorul public de teatru, actori care cresc alături de spectacole cu sens bun. Prin aceste acțiuni se dorește ca copiii să crească, să promoveze acele valori de care fiecare copil are nevoie în viața de adult: dragoste, grijă, toleranță, comunicare, empatie, onestitate, responsabilitate, generozitate, încredere. Deoarece, „aici” şi „acum”, găsești noțiunile cele mai la îndemână prin care copiii se conectează la lumea înconjurătoare. Piesele de tteatrul îi poartă imaginar, într-o lume cu o încărcătură mare de magie. Teatrul îi aduce prin poveste în propria lor realitate de copil, precum și de adult.  Este un loc în care evadeazăă din rutina zilnică pentru a intra în poveste, o scenă deschisă, care stă sub semnul valorii.

Dragi copii si părinti apropiați-vă de teatru este și va fi un canal valoros de educație, de comunicare și relaționare prin care actorii ajung la sufletul dumneavoastră prin limbajul lor, prin personaje echilibrate, prin costume şi decoruri, parcă decupate din lumea închipuită, dar mai ales prin echipa de scenariști, scenografi şi regizori de excepție și cu mare experiență de joc și joacă.