marți, 25 septembrie 2018

Săptămâna Națională a Voluntariatului „Hai în gașca voluntarilor!”



În perioada 1 – 7 octombrie 2018 se va desfășura Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) 2018 „Hai în gașca voluntarilor!”, ediția a XII-a, cel mai mare eveniment național de promovare a voluntariatului.

Săptămâna Naționale a Voluntariatului este evenimentul care mobilizează un număr mare de organizații şi cetățeni din toată țara pentru a promova voluntariatul şi implicarea civică a comunității. Evenimentul este inclus în art. 15 pct. (2) lit. a) din Legea Voluntariatului Nr. 121 din 18.06.2010. Pe parcursul unei săptămâni autoritățile publice, instituțiile publice, organizațiile societății civile și grupuri de inițiativă – în parteneriat cu mass-media, business-ul, persoane publice etc. – realizează campanii de sensibilizare, dezbateri pe tema voluntariatului, acțiuni de caritate, salubrizare, șezători, instruiri etc.

Evenimentul este organizat de Coaliția pentru promovarea legii și activităților de voluntariat și susținut prin proiectul „SNV 2018 – Hai în gașca voluntarilor” din cadrul Programului de Granturi pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.