joi, 20 septembrie 2018

Ziua Ușilor Deschise la Biblioteca „Onisifor Ghibu”


Dina Sicorschi, Filiala „O. Ghibu”

Pe data de 19 septembrie 2018 rețeaua Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” a organizat  Ziua Ușilor Deschise. Cu această ocazie Biblioteca „Onisifor Ghibu” a venit în întâmpinarea vizitatorilor și invitațiilor cu un program festiv.

Ziua a început cu un reportaj amplu la emisiunea „Bună Dimineața!”,  ce vizează evenimentul - Ziua Ușilor Deschise în Biblioteca „Onisifor Ghibu”. Astfel au avut posibilitate nu numai utilizatorii fideli să ne urmărească dar și toată țara.

Programul a continuat cu prezentarea expoziției fotografică: Divanul ineditului Eugen Cioclea  și expoziția de carte: Centenarul Marii Uniri,  care a putut fi admirat pe tot parcursul zilei.

O altă surpriză plăcută pentru vizitatorii noștri a fost vizionarea slideshowlui  informațional despre: Istoria apariției Bibliotecii „Onisifor Ghibu”. În acest mic filmuleț cei prezenți au fost informați despre anul deschiderii 15 ianuarie 1992, despre toate personalitățile care au dus o luptă titanică pentru a se face realizabilă această frumoasă idee: Inițierea–Deschiderea unei Biblioteci de Carte Românească, care sunt: Ion Ungureanu, fost ministru al culturii; Nicolae Costin, primarul Chișinăului (la timpul respectiv); Ștefan Ciurel, primarul Bucureștiului; Lidia Kulikovski, directorul  Bibliotecii Municipale (în anii aceștea); Gheorghe Buluță, director de bibliotecă din București.

Ziua a continuat cu o lansare de carte: Singurătate în vid, de Vitalie Răileanu, volum apărut în Toronto, Canada, unde s-a vorbit despre volum și în ansamblu despre toate cărțile dumnealui. La finele evenimentului elevii au fost foarte receptivi înaintând diferite întrebări.

Invitați speciali au fost elevii Liceului Teoretic „Principesa Natalia Dadiani”, ai Liceului Teoretic „Mircea Eleade”; studenții Centrul de Excelență în Educație Artistică Ștefan Neaga, toți oaspeții au avut parte de excursie prin bibliotecă și aflarea mai multe informații deosebite chiar de la directorul bibliotecii, Vitalie Răileanu.

A fost o zi plină de evenimente, voie bună și bucurii intelectuale...