vineri, 5 octombrie 2018

Eveniment de promovare a voluntariatului din Republica Moldova


Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” aderă la Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) 2018 „Hai la gașca voluntarilor”, ediția a XII-a, care se va desfășura în perioada 1-7 octombrie 2018 și este cel mai mare eveniment de promovare a voluntariatului din Republica Moldova.

Cu mândrie spunem, Biblioteca Municipală B. P. Hasdeu a fost partener activ în derularea Proiectului „Dialog pentru un sector de voluntariat mai eficientt”, organizat în colaborare cu Asociația Obștească „Tineri pentru Dreptul la Viață” și Secretariatul Coaliției pentru promovarea Legii și activităților de Voluntariat (Coaliția Voluntariat).

În acest sens pe parcursul lui 2017 au avut loc 6 ateliere ale Clubului de Expertiză în domeniul Voluntariatului, ce au contribuit la dezvoltarea infrastructurii de voluntariat din Republica Moldova.

Impactul ședințelor Clubului de Expertiză în domeniul Voluntariatului a fost în cumularea de idei și recomandări (95) în vederea îmbunătățirii promovării voluntariatului la nivel național și ajustarea Legii Voluntariatului și al cadrului normativ din domeniul voluntariatului, elaborarea de propuneri pentru Obiectivul General 3 din Planul de acțiuni al Strategiei de Dezvoltare a Societății Civile.

Dorim să menționăm, pe 12 octombrie și 14 noiembrie Tatiana Coseri, director adjunct al BM „B.P. Hasdeu” va organiza 2 training-uri cu tema „Voluntariatul în bibliotecă” pentru 58 de bibliotecari din raionul Strășeni și suburbiile municipiului Chișinău. În cadrul acestor training-uri bibliotecarii vor obține competențele necesare pentru implementarea procesului de voluntariat în activitatea bibliotecilor.