marți, 12 martie 2019

Kids Place - aplicație de control parental


Stela Russu, șef sector, Filiala „Transilvania”

Serviciul „Povești animate” se bucură de succes în rândul utilizatorilor. Activitățile se desfășoară în fiecare zi de joi, ora 15:00 și duminică, ora 12:00. Instruirile decurg după deviza: „Să învățăm programare jucându-ne în Scratch”. Iar ideea pornește de la un adevăr foarte simplu: În spatele fiecărui program pe calculator se află un COD scris de cineva. Important este ca și aceia dintre noi care nu vizează o cariera în domeniul informaticii să știe, să scrie și să citească acest COD. Cunoașterea acestuia ne transformă din consumatori de tehnologie în creatori de tehnologie. Limbajul de programare Scratch are ca scop inițierea în programare folosind o interfața vizuală, mult mai ușor de interpretat și de înțeles, utilizată de copiii din întreaga lume, dar și de maturi, fiind „o unealtă” foarte utilă în a înțelege logica din spatele programelor informatice.                                                                                                                               
La activitatea data au participat două familii foarte curioase și active. Copiii au făcut cunoștință cu motanul roșcat, mascota aplicației Scratci jr. pe tabletă. Paleta blocurilor are fragmente de cod, numite „blocuri”, care pot fi trase în zona de script-uri pentru a realiza diverse programe. Pentru a fi ușor de utilizat, acestea sunt organizate în grupe de blocuri: de mișcare, de aspect, sunet. Blocurile de comandă și de stare le ajută copiilor ca motanul roșcat și alte spirite ale aplicației să prindă viață prin mișcare, voce și text. 

În timp ce copiii lucrau de zor folosind la maximum toate blocurile de comandă ale aplicației Scratch jr., noi cu mamele am discutat despre accesul copiilor la informație pe Internet și despre metodele de control asupra acestei informații. Astăzi fluxul de informație este uriaș. Fiecare copil are telefon mobil, tabletă, laptop și apare întrebarea și cât timp petrec copiii cu aceste gadjet-uri? Pentru că toată această informație disponibilă „mănâncă” din timpul util. Copiii vor încerca să descopere cât mai multe lucruri, așa că vor fi distrași de la lecții și de la alte activități recreative – sport, mișcare în are liber – atât de importante pentru creșterea lor.                                                                   

Un instrument de control în așa caz sunt aplicațiile de control parental. Cu ajutorul lor, părinții pot bloca sau permite accesul copiilor la aplicațiile aflate pe dispozitiv și controla timpul care poate fi petrecut lucrând la ele. Una din aceste aplicații este Kids Place                                               

Funcționalități cheie ale aplicației:                                                                                                         
·         Părintele hotărăște exact ce aplicații, jocuri și setări poate să acceseze copilul.
·         Setări de timp, părintele decide cât timp poate să folosească copilul dispozitivul. Fie interval. Fie din momentul activării. Fie nelimitat.
·         Părintele poate grupa aplicațiile în funcție de tipul lor.
Trecerea la interfața tradițională se face numai prin introducerea unei parole.  
Dragi părinți folosiți aplicația de control parental Kids Place, pentru a gestiona corect timpul și accesul copiilor la informația de pe Internet! Accesând link-ul https://youtu.be/ILacVYJvNHc sperăm sa vă trezească curiozitatea și să ne fiți alături în protejarea copiilor dvs.