joi, 7 martie 2019

Lansarea unei povești simple cu un mesaj puternic


Angela Vintilă,
 șef filială, Filiala „M. Ciachir”

Poate că povestea este partea cea mai frumoasă a vieții omenești…
cu povești ne leagănă lumea, cu povești ne adoarme… 
Ne trezim și murim cu ele… M. Eminescu

O lansare de carte cu un mesaj pentru cei ce cred într-un viitor al omenirii mai frumos, a reunit nu doar copii în jurul său ci și pe cei maturi. „Alegerea berzei. Misiunea 1511” - un titlu la prima vedere ce nu destăinuie pe deplin conținutul cărții. O poveste, ce scoate în evidență mai multe probleme sociale, fiind expuse într-un mod foarte accesibil, pe înțelesul copiilor de către scriitorul Petre Crăciun (București), care de data aceasta a decis, că lansarea va avea loc în R. Moldova.
Grație prodigioasei activități în parteneriat cu Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” am organizat o întâlnire cu clasele primare. Momente emoționante au trăit copiii, având posibilitatea de a comunica în direct cu autorul cărții în format Blitz ghid. Copiii au adresat multe întrebări și părea că șirul lor v-a continua la nesfârșit.
A fost o lansare extraordinară, unde fiecare cititor și-a putut crea o conexiune specială cu autorul, care a fost extrem de receptiv la întrebările adresate de către elevi. Vizionarea imaginilor realizate în baza acestei cărți de scriitorul și ilustratorul Alexandru Plăcintă, însoțite de un fundal muzical, ales cu mult gust, au țintit privirile către monitor. Dumnealui a preluat cuvântul, relatând despre emoțiile trăite în cadrul activității sale, care necesită multă imaginație, răbdare și creativitate, uneori un proces atât de anevoios și totuși aducător de satisfacție spirituală.

Au urmat mai multe momente de surpriză precum oferirea titlului de Cetățean de onoare al Liceului Teoretic „Ștefan cel Mare”. A fost prins la piept și tradiționalul simbol al primăverii, mărțișori confecționați cu multă grijă de către elevi.
Copiii au avut ocazia să primească cărți cu autografe din partea autorului. Evenimentul însuși a fost unul bine organizat. Atmosfera prietenoasă a permis să se creeze o interacțiune cu publicul dispus la dialog. O prietenie durabilă la început de primăvară.