luni, 23 septembrie 2019

De vorbă cu scriitorul Ion Diordiev


Doina Spătaru, șef sector, Filiala „Ștefan cel Mare”

Orice copil este ca un spic, care tinde să ajungă la soare”. Ion Diordiev

La sfârșit de septembrie, picii de la grădinița nr. 96 din grupele „Deceluși” și „Buburuza” au venit la o întâlnire de suflet cu scriitorul Ion Diordiev. Picii au venit bucuroși să îl cunoască pe scriitor chiar la Biblioteca „Ștefan cel Mare” cu recital de poezii. Ion Diordiev a fost fericit să vadă că creația sa a fost pe placul acestor copii minunați. Ei l-au încântat cu poeziile scrise din cărțile sale, ca:  „Bradul”, „Pompier”, „Fluturele”, „Zăpada”, „Hulubul”, „Fotbal”, „Liliacul”, „Nucul”, „Umbrela”, „Albastru”. Copiii, fiind încă mici și timizi, aveau emoții când recitau, fiind încurajați de către educatoare și aplaudați de către noi și colegii lor.

Ion Diordiev i-a încântat cu unele poezii din creația sa care încă nu au fost cunoscute de către copii și care vor apărea în următoarea carte. I-a amuzat cu unele peripeții din copilăria sa și i-a pus să participe la un joc înscenat de către el. După joc, le-a spus copiilor să fie atenți la multe lucruri din viața lor și le-a dat și sfaturi utile.  Din vorbă în vorbă, s-a ajuns la pusul întrebărilor: „Ce cărți ați scris?”, „Cum se numesc copiii Dvs?”, „Ce vă place să faceți în timpul liber?”, „Câte cărți ați scris?”. Scriitorul a răspuns cu drag copiilor și le-a mai citit câte o poezie.

Dar întâlnirea ia sfârșit și copiii au plecat acasă după ce au primit câte o carte de la autor. Iar cei care au vrut să aibă ca amintire această întâlnire, au făcut și o poză împreună cu scriitorul în fața bibliotecii. Este foarte plăcut și interesant pentru copii să cunoască o nouă personalitate și să plece acasă cu noi impresii și, desigur, cu ce să-i bucure pe părinți sau pe frații mai mari.