joi, 21 noiembrie 2019

Povești cu tâlc la Biblioteca „Transilvania”


Tatiana DONȚU,
șef sector,  Filiala „Transilvania”


Departe de mohorâtul timp de afară, și-au dat mână povestea „Ridichea” și teatrul într-o combinație de sensibilitate și frumos la Biblioteca „Transilvania”, în cadrul Programului de Lectură „Să Re-auzim povestea”. Evenimentul s-a remarcat prin umor, optimism, și dinamism. Tonul l-au dat copiii, păi cine alții? cititorii noștri dragi, jucând teatru, cu sensibilitate și duioșie, cu emoție și pasiune! Da, și-au pus în palmele publicului o poveste năzbâtioasă, hazlie, dar plină de tâlc.

Și cum spunea Iulian Filip, „E frumos să fii copil”, firește că da, am fost purtați pe valurile copilăriei! Cu elevii clasei a IV-„B” de la Școala primară  nr. 83 „Grigore Vieru”, și diriginta lor dna Maria Roșca și conducătoarea Cercului de Artă Oratorică de la Centrul de Creație „Ghiocel”, dna Zinaida Scripnic. 

Programul a adunat și de data aceasta în jurul său pe toți doritorii de a pătrunde în lumea miraculoasă a poveștilor, a lecturii. Ne-am reîntâlnit, descoperit chiar împreună fragmentele, eroii îndrăgiți din povestea „Ridichea”, aastfel participând într-un maraton de lectură a poveștilor frumoase cu personaje atractive, care abia așteaptă să fie re-descoperite. A fost o ședință în care povestea „Ridichea” a ajuns mai aproape de sufletele lor, a copiilor, printr-o oră în care ei s-au reîntâlnit cu personajele dintr-o poveste arhicunoscută, dar interpretată un pic altfel, mai original, haios, adaptată la zilele noaste, și foarte favorită.

Ocazional au folosit jocuri distractive, proverbe, ghicitori, cântece și poezii. Sperăm că povestea a încolțit în sufletele micilor cititori firicele de bunătate, frumusețe, adevăr!

Astfel, acești copii minunați, s-au aventurat, într-un maraton al poveștilor frumoase, care schimbă lumea, atunci când prind viață prin interpretare și când ascund, în cuprinsul lor personaje atractive, care abia așteaptă să fie descoperite.