marți, 28 iulie 2020

Cultura voluntariatului în bibliotecă


Tatiana Coșeri, director adjunct, 
Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”

Munca voluntară presupune realizarea unei activităţi fără recompensă, reprezentând un interes faţă de problemele societăţii sau faţă de una dintre acestea. O astfel de muncă este o   renunţare la pasivitatea tradiţională, o contribuţie la ameliorarea calităţii vieţii, la dezvoltarea socială echilibrată. A face ceva ca voluntar înseamnă, în primul rând, că îţi pasă de o problemă cu care ceilalţi se confruntă. 
·        Voluntariatul contribuie la ameliorarea calităţii vieţii, precum şi la dezvoltarea unei mai mari solidarității între oameni.
·        Voluntariatul contribuie la o dezvoltare economică şi socială mai echilibrată.
Voluntariatul solicită implicarea întregii comunități în identificarea și soluționarea propriilor probleme, oferă o voce celor care nu pot să se reprezinte singuri, oferă altora posibilitatea de a participa ca voluntari, este complementar, dar nu se substituie serviciilor care trebuie să fie oferite de alte sectoare sau de angajații plătiți, oferă persoanelor posibilitatea de a acumula noi cunoștințe și abilități și de a-și dezvolta la maximum competențele, încrederea în sine și creativitatea.

Definiții și abordări
 Organizaţia Naţiunilor Unite defineşte voluntariatul ca o activitate desfăşurată din propria dorinţă, voinţă şi discreţie fără a obţine un venit pentru a aduce beneficii părţii terţe şi satisfacţii personale. 
Voluntariatul este activitatea desfăşurată de persoane fizice dinproprie iniţiativă în beneficiul unei alte persoane, în beneficiul unui grup, al comunităţii sau al societăţii în general, fără ca persoana care desfăşoară activitatea să fie remunerată pentru activitatea depusă (Centrul Naţional de Voluntariat Pro Vobis Cluj-Napoca).
Legea voluntariatului a Republicii Moldova (nr. 121 din 18 iunie 2010) defineşte voluntariatul ca participarea binevolă la oferirea de servicii, cunoştinţe şi abilităţi sau  prestarea unor activităţi din propria iniţiativă a persoanei denumită voluntar.
Orice acţiune întreprinsă de o persoană fără a se gândi la recompense financiare." (Tracker)
„Orice muncă prestată relativ fără constrângere de o persoană cu intenţia de a ajuta şi fără a urmări un câstig financiar imediat." (Scheier)
„Impulsul de a se orienta spre satisfacerea nevoilor celorlalţi fără a se gândi la recompense financiare." (Manover)
Voluntar este orice cetăţean al Republicii Moldova, cetăţean străin care în sprijinul solidarităţii civice se implică în activităţi de voluntariat (Legea voluntariatului a Republicii Moldova). 
Voluntari pot fi toate persoanele care doresc să desfăşoare o activitate în interesul comunităţii indiferent de rasă, culoare, etnie, vârstă, sex sau orientare sexuală, convingeri politice sau religioase, deficienţe fizice/psihice, stare civilă, situaţie economică, sau orice alt asemenea criteriu.
Voluntariatul se fundamentează pe următoarelele principii (Legea voluntariatului a Republicii Moldova):
  • participarea ca voluntar, pe baza consimţământului liber exprimat;
  • implicarea activă a voluntarului în viaţa comunităţii;
  • desfăşurarea voluntariatului excluzând orice remunerare financiară sau materială;
  • recrutarea voluntarilor pe baza egalităţii şanselor, fără nici un fel de discriminare;
  • cunoaşterea de către voluntar a drepturilor şi obligaţiilor sale;
  • cunoaşterea activităţii relevante care implică contribuţia voluntară;
  • participarea la voluntariatul internaţional.

Profilul voluntarului
 Cu cât diversitatea voluntarilor după vârstă este mai mare cu atât avantajele sunt la fel de numeroase.  Vârsta voluntarilor depinde de scopurile şi proiectele instituţionale. Actorii principali în promovarea lecturii pot fi cei care citesc mai mult. Datele statistice argumentează că copiii şi tinerii sunt utilizatorii ţintă. Îndeosebi ei sunt categoria care prin acţiunile sale, prin munca sa pot să accelereze pulsul lecturii, să susţină serviciile publice comunitare. La rândul său vârsta a treia prin înţelepciune şi profesionalism pot sprijinii iniţiativele bibliotecii. Şomeri în căutarea unui loc de muncă pot obţine experienţă, abilităţi noi şi recomandări pentru viitoarele angajări. Persoanele cu dizabilități  sunt o sursă de talente care au nevoie de contact interuman şi de o modalitate de a-şi petrece timpul liber. Posibili voluntari pot fi şi familii întregi. 
Domeniile de implicare a voluntarului. Identificarea domeniilor / ariilor de implicare a voluntarilor în bibliotecă trebuie realizată atât pe baza proiectelor care sunt deja în derulare, cât şi în baza noilor proiecte care urmează să înceapă. De asemenea ea trebuie realizată pe baza strategiilor de dezvoltare organizaţionale pe termen mediu sau lung (de dezvoltare, de comunicare, de relaţii publice, de fundraising etc.). Această etapă este absolut necesară, deoarece trebuie să ştim: De ce avem nevoie de voluntari? Care sunt domeniile în care se pot implica voluntarii? De câţi voluntari este nevoie? Cum îi va sprijini instituţia gazdă? 
Voluntarul nu trebuie recrutat pentru a îndeplini munca bibliotecarului, ci pentru a acorda valoare activităţii de informare şi documentare. La elaborarea listei de priorităţi, de sarcini pentru implicarea voluntarilor neapărat să se examineze cu atenţie dacă sarcinile alocate nu se substituie muncii angajaţilor. Un ajutor considerabil este chestionarul de analiză a nevoilor de voluntari la nivel de bibliotecă, unde participă toţi bibliotecarii. În aşa mod la nivel de reţea se elaborează o listă a necesarului de voluntari.

Înscrierea voluntarilor. Formular de înscriere
Utilizarea formularul prezintă următoarele avantaje şi dezavantaje:
·  simplifică procesul de selecție, mai ales în cazul în care există un număr limitat de posibilități de implicare a voluntarilor; 
·  oferă posibilitatea colectării de informații specifice; 
·  ajută la structurarea interviurilor de selecție şi la orientarea voluntarului către o activitate;
·  poate constitui o barieră pentru implicare, mai ales în cazul persoanelor cu un nivel scăzut de alfabetizare.

Recrutarea și selectarea voluntarilor
Recrutarea este procesul prin care instituţia identifică, atrage şi invită cele mai potrivite persoane ale căror nevoi motivaţionale pot fi îndeplinite prin posturile de voluntariat oferite de aceasta. În procesul de recrutare instituția gazdă promovează beneficiile activităţilor pe care le derulează în cadrul Programului de voluntariat cu scopul de a determina oamenii să devină activi şi să se implice în activitățile acestuia.

Mai multe despre formarea culturii voluntariatului veți afla la atelierul din 29 iulie 2020:
·                 Contractul cu voluntarul;
·                 Modelul de scrisoare de bun venit pentru voluntari;
·                 Fișa postului. Sarcini, drepturi și obligații ale voluntarului și bibliotecii;
·                 Supervizarea, monitorizarea și evaluarea voluntarilor;
·                 Politici de motivare și  de recompense pentru voluntari;
·                 Legiferarea activității de voluntariat.
Zilele de vară sunt potrivite pentru a învăța la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”. Ne vedem miercuri, 29 iulie 2020, ora 11:00, la atelierul profesional „Cultura voluntariatului în bibliotecă” livrat pe ZOOM.