joi, 5 august 2010

MISS ŞI MISTER ECOLOGIE


Eugenia PLĂMĂDEALĂ
şef oficiu, Filiala „Alba Iulia"



În una din zile în cadrul Taberei de Lectură şi Agrement a Bibliotecii „Alba Iulia”, a avut loc concursul „Miss şi Mister Ecologie”. Ideea acestui concurs aparţine copiilor. Fiind conştienţi de faptul că anul 2010 este anul European al Biodiversităţii, copii au hotărât să organizeze un concurs închinat acestui eveniment.

Ei s-au arătat destul de entuziasmaţi, demonstrând aceasta prin talentele lor de designer vestimentar, de buni oratori, prin cântec, scenete, glume şi desen.
Concursul a fost format din două probe. Proba întâia a fost prezentarea costumului. Copii trebuiau să explice din ce era alcătuit costumul şi să motiveze de ce anume au ales aceste materiale pentru confecţionare. Cele mai solicitate deşeuri au fost punguţele de polietilenă, saci de gunoi, materiale din plastic, cutii de la medicamente, ambalaje de la produse alimentare. La capitolul confecţionarea bijuteriilor fetiţele au dat dovadă de multă ingeniozitate. Ele şi-au confecţionat bijuterii, genţi, centuri şi alte accesorii din dopuri de la tuburile de plastic, nasturi, foiţe de staniol, etc.

La cea de a doua probă, Tema de acasă, copii trebuiau să pregătească un număr artistic. La acest capitol am avut parte de multe surprize din partea copiilor. Scenete, cântece, glume, istorioare hazlii şi desene pregătite din timp. Condiţia era ca toate numerele să aibă aceeaşi tematică a protecţiei mediului înconjurător.

Ca la orice concurs, participanţii au fost apreciaţi de un juriu. Acesta era format din utilizatorii şi voluntarii Filialei „Alba Iulia”. Unul din membrii juriului lua cuvântul după fiecare probă pentru a aprecia talentele participanţilor. Aprecierea lor trebuia să fie cât mai obiectivă şi să scoată în evidenţă calităţile reale ale participanţilor. De asemenea erau acordate note cuprinse între 1-5 puncte.

La concurs a fost prezent şi public format din utilizatori şi membri ai Taberei de Lectură şi Agrement care nu au reuşit să-şi confecţioneze costumele.

La finalul concursului participanţilor li s-au mulţumit pentru ideile şi propunerile minunate pe care le-au expus, iar diplomele de participare au fost înmânate în ultima zi a Taberei. Fiecare participant a primit câte o diplomă cu titlu diferit, în funcţie de costum şi de originalitate. Tot în această zi a fost desemnaţi câştigătorii concursului de Miss şi Mister Ecologie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu