luni, 18 octombrie 2010

FLASH MOB CUNOŞTI UNDE SE AFLĂ BIBLIOTECA „TRANSILVANIA”?

Cristina BALANUŢĂ,
bibliotecar, Filiala „Transilvania”

Într-un mijloc de toamnă, într-un început de octombrie la Biblioteca "Transilvania" a luat start desfăşurarea manifestărilor în cadrul Săptămânii uşilor deschise cu un bogat areal de activităţi desfăşurate atât în incinta Bibliotecii, cât şi extramuros coordonate de către colaboratorii Bibliotecii "Transilvania".

Flash-mob-ul, una din numeroasele activităţi s-a desfăşurat la data de 12.10.2010 pe străzile municipiului Chişinău, în vederea surprinderii cunoştinţelor populaţiei cu privire la existenţa şi activitatea Bibliotecii "Transilvania". Mulţumiri se aduc fidelilor noştri cititori dar şi voluntarilor Bibliotecii "Transilvania" de la Liceul "Gaudeamus", care ne-au ajutat pentru a merge în stradă şi a face cunoscută Biblioteca "Transilvania" în comunitate. Datorită flash-mob-ului încă o dată ne-am convins, că Biblioteca "Transilvania" este cunoscută de către multe persoane, iar acestea cunosc o multitudine de cărţi exisitente în colecţiile bibliotecii şi programele ce se desfăşoară in permanenţă în bibliotecă. Indiferent de dezvoltarea tehnico-informaţională şi de progresele acesteia biblioteca este mult mai necesară şi mai sigură decât orice altă formă de informare. Ea este în inima tuturor persoanelor indiferent de vârstă, de la cel mic care abea începe a rosti primele cuvinte-perle, până la cei care deţin o bogată istorie a vieţii, vârstnicii.

Ideea de flashmob (adunare foarte scurtă într-un loc public, la care participanţii efectuează o anumită acţiune neobişnuită pentru o durată de câteva minute) înseamnă o noutate (în în cazul nostru) ce ţine domeniul cunoaşterii Bibliotecii "Transilvania".

Având mesajul „Cunoşti unde se află Biblioteca “Transilvania!”, acţiunea de tip flashmob a fost receptată cu interes de trecători, atingându-şi scopul vizat, cel de a sensibiliza şi de a transmite un mesaj clar cu privire la existenţa şi activitatea fructuoasă a Bibliotecii "Transilvania". O concluzie importantă obţinută în urma acestei activităţi este că, accesul la o colecţie diversă şi mare din bibliotecă este unul din elementele esenţiale în încurajarea publicului să citească ca şi faptul că motivaţia lecturii este determinată de cunoaşterea acelor cărţi,ce au un rol modelator asupra comportamentului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu