luni, 25 octombrie 2010

NICIODATĂ TOAMNA N-A FOST MAI FRUMOASĂ LA BIBLIOTECA „TÂRGOVIŞTE"...

Liliana JUC,
Filiala „Târgovişte"

File desprinse din calendarul timpului se aşterneau în calea celor care veneau să felicite Biblioteca "Târgovişte" la aniversarea a 15-a de la fondarea ei.

La 15 ani copilul e la vîrsta adolescenţei, iar o bibliotecă e la vîrsta maturităţii. Şi dacă la 15 ani eşti la etapa viselor şi speranţelor, o bibliotecă e deja la etapa cînd şi-a făurit un nume ce-i determină locul în comunitate.

E 11octombrie 2010, ajustată de sărbătoare, Biblioteca "Târgovişte" îşi aştepta musafirii.

Cei mai matinali - micuţii de la grădiniţa Nr. 119 se grăbeau acolo, unde orice literă e plină de căldură şi lumină. În urma lor, înaripaţi de poezie, cu un florilegiul de maxime, scenete despre Carte şi Împărăţia ei, veneau elevii claselor a 3-a de la Liceul "Dante Alighieri" (prof. M. Găluşcă, V. Triboi). Surpriza şi revelaţia copiilor a fost piesa În această viaţă de Gh. Urschi de la teatrul "Guguţă".

O săptămînă plină de emoţii şi multiple activităţi culturale: recitaluri de poezie Altarul cărţii-biblioteca; lansări de carte - Târgovişte sub semnul jubileului, Ion Diordiev. Cărţi de citit şi colorat; şedinţa clubului Tinerii la bibliotecă; Master Class Copiii crează; prezentarea blogului bibliotecii; revistă bibliografică a expoziţiei Târgovişte cetate a spiritualităţii româneşti; flash mob Biblioteca contează în viaţa ta; simpozion Târgovişte în spiritualitatea românescă, lansări de carte a autorilor români şi basarabeni.

Biblioteca a primit mesaje de felicitare de la toţi partenerii ei de încredere - Liceul Profesional Nr. 1, Liceul Teoretic "Dante Alighieri", Liceul Teoretic "Columna", Şcoala Nr. 5 "Alexandru Donici", Şcoala Nr. 59 "Geoge Coşbuc," grădiniţa Nr. 119, devenind neîncăpătoare pentru toţi cei care au dorit să o vadă sub semnul jubileului. Şi cum i se cuvine unei sărbătorite a primit şi cadouri pe măsură din partea oaspeţilor noştri din oraşul Târgovişte cca. 3 000 volume de carte şi un calculator.

Învăluită în mireasma crizantemelor, în frenetice aplauze şi urări de bine Fliliala "Târgovişte" îşi jubila aniversarea.

Între zidurile acestei biblioteci şi-au potolit cu nesaţ setea de cunoaştere sute, mii de cititori, biblioteca a fost gazda a numeroase manifestăti de proporţii, anvengură (La izvoarele înţelepciunii, clubul jocurilor intelectuale "Cafe erudit", Proiecte de peste hotare Învaţă engleza). Prin această bibliotecă au trecut numeroase personalităţi: oameni de cultură, artă, maeştri ai scrisului.

Cu semeţie şi dăruire Filiala "Târgovişte'' rămîne un promotor al culturii în comunitatea chişinăuiană.

La mai mult şi la mai mare, dragă bibliotecă!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu