vineri, 8 octombrie 2010

OAMENII - BRANDUL BIBLIOTECII MUNICIPALE

Cunoşti oameni care au super joburi, care muncesc cu plăcere la locul de muncă. Nu-şi fac probleme pentru posibilele schimbări. De asemenea, cunoşti oameni care sunt mereu nemulţumiţi, fie că muncesc, fie că nu. Sunt mereu supăraţi pe sistem, se consideră lipsiţi de noroc şi dau vina pe ceilalţi pentru tot ceea ce li se întâmplă. Dar norocul ţi-l faci singur. A avea sau nu un super job ţine numai de tine. Asta înseamnă nu să aştepţi să ţi se întample să gaseşti un loc de muncă bun, ci să-l cauţi. Înseamnă să fii proactiv. În loc să te concentrezi pe ceea ce ţi s-a întâmplat până acum rău mai bine te-ai axa pe posibilităţi. Atunci când arăţi entuziasm pentru ceea ce faci, ceilalţi vor dori să te aibă în echipa lor. Această atitudine optimistă se menţine fiind mereu pregătit.

ELENA ROŞCA. Instruită, mereu în căutarea unor noi oportunităţi, cu realizări şi publicaţii în domeniu: diverse reviste de specialitate, reviste de cultură, în ziare, cu referinţă la servicii informaţionale şi culturale, modernizarea bibliotecii, instruirea informaţională a utilizatorilor etc. Deţine calităţi, ce susţin şi dezvoltă şi alte domenii complementare care o pasionează, bunăoară, lucrul cu copiii în bibliotecă, deschiderea taberei de vară etc. Dornică şi preocupată de profesia sa, are avantajul care-i scoate în evidenţă abilităţi de comunicare, iar conducerea o consideră curajoasă, insistentă şi înverşunată în lupta pentru reuşita in domeniu. Orice argumentare din ceea ce a făcut până acum constituie un avantaj definitoriu şi unic pentru utilizatori bibliotecii, de astfel, şi pentru colegii ei. Este un merit!

CLAUDIA ŞATRAVCA. Nu se lasă controlată de evenimente: mereu e cu un pas înaintea lor. Informată şi pregătită pentru schimbări. Gândeşte pozitiv, mai cu seamă, la ceea ce are legătură cu cariera, or, ceea ce gândeşti se manifestă în realitate. Felul în care gândim crează realitatea noastră. Gândurile se transformă în fapte, iar faptele noastre devin ceea ce suntem. Nu se axeaza pe ''nu se poate''. Totul se bazeaza pe atitudine. Bine calculată, ştie cum să îmbunătăţească imaginea bibliotecii, fără să-şi demonstreze punctele slabe.

ELENA VULPE. Formator cu o gândire creativă, conştientă de valoarea sa şi are încredere că lucrurile se vor rezolva cu bine. Cu un impecabil CV al evoluţiei sale profesionale, cu toate schimbările din cariera sa, a abilităţilor capatate atât in trecut, cât şi la actualul loc de munca, este pregătită să se reprezinte în orice situaţie. Mereu la vedere, cu o pozitie de vârf, ştie să vorbească despre reuşite. Deţine abilităţi şi cunoştinţe; menţiuni pe deplin meritate. Persistă înclinaţia nativă de a face mai uşor decât alţii anumite activităţi dezvoltate prin antrenament. Reuşeşte să facă mai multe decât i se cere, nu ratează nici o şansă de succes şi nu se lasă doborâtă de greutăţi. Manager desăvârşit, dar şi cu ambiţii să deţină informaţia ca pe o sursă de putere.

MAMAISCAIA CRISTINA. Domnişoară cu perspectivă, optimistă în legatură cu viitorul său. Ceea ce spui şi, mai ales, ce gândeşti contează. Este mereu îngrijorată de respectivele probleme, pe care le are în minte şi în realitate. Dacă eşti conştientă de valoarea ta şi ai încredere ca lucrurile se vor rezolva cu bine, atunci chiar aşa va fi. Înţelepciunea este a şti că ai puterea să schimbi şi ce nu. Cu înţelepciune şi răbdare orice problemă poate fi rezolvată. Fii recunoscătoare pentru fiecare lucru minunat, mare sau mic, din viaţa ta. Cu toţii trebuie să ne ridicăm deasupra emoţiilor şi a ego-ului nostru şi să evoluăm în direcţia spiritului uman. De obicei, asta se obţine prin multe greşeli şi eşecuri. Iar viitorul, cu siguranţă, va susţine toate eforturile tale, după merite!


Rubrică sisţinută de Svetlana VIZITIU

2 comentarii: