marți, 28 decembrie 2010

ÎNTR-UN CORP SĂNĂTOS – O MINTE SĂNĂTOASĂ

Centrul de Resurse „Tineri şi Liberi” în colaborare cu Asociaţia „Tinerii pentru dreptul la viaţă” în cadrul Coaliţiei de promovare a legii şi activităţilor de voluntariat (Coaliţia Voluntariat) şi Biblioteca Municipală "B.P. Hasdeu", organizează la 28 decembrie 2010 activitatea   Într-un corp sănătos o minte sănătoasă, cu scopul de promovare a mesajelor despre importanţa unui mod de viaţă sănătos, în special consumul de fructe şi legume (pentru un corp sănătos) şi despre importanţa lecturii începând din frageda copilărie (pentru un suflet sănătos).

Context:

Din 1997 încoace TDV împreună cu „Tineri şi Liberi” au un grup de beneficiari (nu este o activitate în bază de proiecte) la care merg periodic şi pe care îi susţin, în special la sărbătorile de iarnă şi de Paşte, la cei de vârstă şcolară –şi înainte de 1 septembrie.

În fiecare an numărul acestor beneficiari ai noştri creşte. În august 2010 „Tineri şi Liberi” împreună cu TDV au decis să ia sub „tutelă” copiii cu risc de a fi abandonaţi de părinţi sau fără îngrijirea părinţilor din satul Mireşti, raionul Hânceşti. La data de 1 septembrie 2010, „Tineri şi Liberi” şi TDV, în parteneriat cu Consiliul ONG şi Asociaţia „Motivaţie” au oferit seturi de rechizite pentru şcoală la 67 de copii din familii social-vulnerabile din Mireşti.

În octombrie 2010 „Tineri şi Liberi” împreună cu TDV au hotărât să ia sub „tutelă” şi copiii din familiile defavorizate (dar şi alte persoane în situaţii dificile) din satul Făureşti, comuna Ciorescu. După discuţia cu Asistentul Social şi reprezentanţii autorităţilor din comuna Ciorescu s-a constatat că unii copii din satul Făureşti nu au cărţi de citit şi chiar dacă locuiesc aproape de Chişinău, nu au vizitat capitala niciodată. Copiii despre care vorbim nu au habar cum arată o bibliotecă publică sau un muzeu.

Beneficiari (63 copii):
  • 57 copii din familii aflate în dificultate din satul Făureşti.
  • 3 copii din familia Isac, familie monoparentală în care tatăl este orb. Truşeni, Chişinău. Beneficiari ai TDV de 3 ani.
  • 2 copii, locuiesc într-o cameră de cămin dintr-o familie cu 3 copii (cel mai mic are 3 anişori). Împreună cu ei locuieşte bunica şi străbunica. Chişinău. Beneficiari ai TDV de 4 ani.
  • Un copil, care locuieşte numai cu tatăl care are dezabilitate fizică. Beneficiari ai TDV de 4 ani.
Data şi perioada desfăşurării:

28 decembrie 2010, 11:00 – 15:00
Biblioteca Municipală "B.P. Hasdeu", Filiala "Târgu-Mureş"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu