vineri, 17 decembrie 2010

REVISTA „CLIPA” LA „TRANSILVANIA”!

Tatiana DONŢU, şef oficiu copii
Filiala „Transilvania”


Miercuri, 15 decembrie, Biblioteca "Transilvania" a trăit atmosfera unui eveniment cultural inedit!

Biblioteca "Transilvania” în colaborare cu Liceul "Gaudeamus" din sector, începând cu ora 15:00 a organizat, o întâlnire de suflet în cadrul Salonului de lectură “Ceaiul de la ora trei”.

Iubitorii, cititorii revistei Clipa, numărul cărora este mereu în creştere, au avut frumosul prilej de a se întâlni cu membrii colegiului de redacţie a revistei. Au fost prezente dna Iulia Iordăchescu, coordonator de proiect, Aurelia Borzin, redactor-şef ş.a.

Manifestarea s-a deschis cu cuvantul moderatoarei, profesoarei de la liceul “Gaudeamus”, dna Alexandra Tănase.

Participarea a fost mai numeroasă ca de obicei, lucru ce demonstrează dorinţa iubitorilor de cultură de a se revedea, a schimba impresii. În continuare, doamna Iulia Iordăchescu cu sprijinul colaboratorilor redacţiei, a prezentat ultimul număr al revistei “Clipa”, colectivul de redacţie si structura revistei, articolele având ca teme : probeleme de cultură şi literatură, relaţiile tinerilor cu cartea, creaţii originale, sau traduceri, unele au fost realizate de inşişi liceenii: Ina Baciu, Şimon Olga etc.

Dna Aurelia Borzin, în numele colectivului redacţional a vorbit despre efortul şi dorinţa de a "scoate" o publicaţie în care iubitorii de carte să se regăsească şi la care să participe cu articole interesante, cu noutăţi. Au salutat apariţia în revistă a publicaţiilor lui Aureliu Busuioc.

S-a mai discutat despre fotografie, la ce ar trebui să ne gândim mai mult, la forma plastică a imaginilor şi la mesajul pe care acestea îl transmit. Nu ne putem limita doar la “aparatură şi la latura tehnică", a declarat Olga Şimon, participanta la proiect. Invitaţia adresată cititorilor, liceenilor a fost sublim argumentată prin recitarea creaţiilor proprii şi a autorilor îndrăgiţi. S-a remarcat că mulţi liceeni au publicaţii originale pe paginile revistei, ei fiind plăcut surprinşi la întâlnire. S-au mai discutat unele aspecte literare, care stau în vizorul tinerilor.

La eveniment au mai fost prezente şi profesoarele de la liceul ”P. Zadnipru” şi „Gaudeamus”, ca: Aliona Corobceanu, Iraida Zagnat, Eudochia Costiuc, Valentina Curechi, care s-au inclus cu idei originale în dispute.

Organizată sub semnul sarbatorilor de Iarna, activitatea a fost împlinită de un scurt recital de colinde prezentat de membrii Salonului. S-au interpretat colindele şi în limba engleză, fapt ce ne-a frapat nespus de mult.

Tuturora le multumim ca au fost alături de noi şi suntem siguri că o vor face şi
în continuare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu