miercuri, 30 martie 2011

UN INEDIT VERNISAJ DE PICTURĂ LA BIBLIOTECA „TRANSILVANIA”


Ludmila CAPIŢA, bibliotecar principal,
Biblioteca „Transilvania”

Biblioteca „Transilvania” la 29 martie 2011, orele 16.00 a găzduit un splendid vernisaj de pictură a dnei Tatiana Miroşnicenco, profesoară de arte plastice la Centrul de Creaţie „Ghiocel”, sec. Ciocana, prilejuit de aniversarea a 50 ani de la naştere şi 30 ani de activitate în domeniu.

Pe parcursul anilor am avut o colaborare frumoasă prin desfăşurarea, organizarea a diverselor vernisaje, expoziţii de pictură, concursuri etc.

Respectiva expoziţie este un punct de totalizare, care o remarcă pe dumneaei şi discipolii săi prin talent, profesionalism şi dăruire de sine artelor plasice. S-au expus 24 de lucrări ale dnei Tatiana Miroşnicenco, Elena Bria, Sergiu Barbu, Mihail Tomuleţ, Ana Căldare. Lucrările prezentate sunt simple, efectuate în diferite tehnici de pictură, dar valoroase, fiecare lucrare are tematica sa, toate sunt făcute din suflet.

La eveniment au fost prezenţi prieteni, colegi, profesori, elevi, părinţi, iubitori de artă, care s-au bucurat de frumoasele lucrări, au frapat, alintat privirile vizitatorilor cu frumuseţea, originalitatea, măiestria lor. A fost o încercare de a reda frumuseţea naturii şi numai prin culoare, penel.

Multe urări de bine pe plan profesional, dar şi personal i-au fost adresate talentatei pictoriţe. Printre cei care au luat cuvantul a fost şi dl Anatol Caimacan, primul director al Liceului „C. Negruzzi”, cu profil de arte plastice, unde dumneaei şi-a început activitatea sa în domeniu. Dl a fost foarte generos la aprecieri, numind-o „împărăteasa artei plastice, o doamnă rafinată, care a încercat toate tehnicile, simte culorile prin dispoziţie şi îşi dezvoltă talentul în continuu”.

O realizare este şi Cercul de Artă „Art studio” moderat de dna în cauză. Majoritatea copiilor frecventează acest cerc de mai mulţi ani. Grupele sunt completate cu copii fără preselecţie specială, având ca scop: dezvoltarea educaţiei, respectul faţă de creaţia plastică, cunoaşterea noţiunilor elementare ale artelor plastice, sensului şi funcţiei operei de artă.

Prin stăruinţa copiilor de a vrea să cunoască, să ştie, să poată crea, s-a dovedit că orice copil e în stare a percepe frumosul. Pe parcursul ocupaţiilor copii au însuşit perceperi şi deprinderi de a lucra în diferite tehnici, cu diferite materiale. Discipolii ei sunt laureaţi a diferitor concursuri. A devenit o tradiţie, ca tinerii, ce au capacităţi şi dorinţă, să-şi continuie studiile la liceul „Igor Vieru”, mai profund în domeniul artei pastice.

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 29 martie – 30 aprilie 2011! Vă invităm să o vedeţi, sunt sigură că nu o să regretaţi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu