miercuri, 5 februarie 2014

Scriitorul şi directorul care susţine şi încurajează copii talentaţi !

Valeria Beţivu,
şef oficiu, Filiala „Ştefan cel Mare’’

Toţi copii sunt artişti, problema este cum să rămâi odată ce creşti.
Pablo Picasso

 Un grup de elevi de la Şcoala ,,Pas cu Pas’’- viitori poeţi ai Basarabiei-  în fiecare zi de marţi transformă biroul Dlui Director Dumitru Crudu, de la ,,Biblioteca Ştefan cel Mare’’, într-un adevărat atelier de creaţie literar, un fel de Uniunie a Copiilor Scriitori. Deja de un an de zile, dl Dumitru susţine şi încurajează talentul micuţilor iubitori de arta scrisului.


La fiecare şedinţă a clubului, aici, la bibliotecă, elevii descoperă noi comori ale scrisului. Ei se simt în biroul directorului ca într-un colţişor  în care îşi spun povestea minunată şi unde sunt aşteptaţi şi apreciaţi.  

Astăzi, o fetiţă pe nume Anastasia Zaiaţ din cl a III-a de la aceiaşi şcoală ne-a dat gata pe toţi cu micile ei invenţii: un păianjen, o maşină care goneşte cu o viteză ameţitoare şi un robot. Astfel, atmosfera de la Clubul Poeţilor Copii a devenit  mai veselă, deoarece fiecare elevă în parte dorea să vadă cum funcţionează aceste jucării pe care Anastasia le-a personalizat,  şi le-a perfectat. Ne bucură faptul că în afară de poezie la bibliotecă se mai inventează şi jucării.

După ce termină de scris poezii, micii scriitori îşi prezintă creaţiile în faţa colectivului Bibliotecii „Ştefan cel Mare’’. Datorită susținerii, cititorii cu vârsta cuprinsă între 7-12 ani, majoritatea fete, descoperă arta scrisului și lecturii.

Dacă aveţi cunoştinţă de un copil deosebit care compune poezii, povestioare, Vă rugăm să veniţi cu el la Biblioteca „Ştefan cel Mare’’, unde noi îl vom ajuta să creeze și să se dezvolte în continuare.


Haideţi să facem cunoscut TALENTUL şi VALOAREA viitorilor cetăţeni ai ţării !!!