joi, 6 martie 2014

Lut... Foc... Inspiraţie...

                Angela Olărescu, Biblioteca Publică Cricova

   Arta este o imensă deschidere
                                                                                             spre tot ceea ce este posibil
                                                                                                                                     V. Hugo


 Pe 28 februarie 2014 la Biblioteca Publică Cricova a avut loc vernisarea expoziţiei de ceramică a tânărului ceramist Sandu Bejenaru cu tema: ,,Lut...Foc...Inspiraţie”. Dna Angela Olărescu, şefa bibliotecii, la deschiderea manifestării a menţionat, că este foarte bucuroasă că Biblioteca Publică Cricova este gazda acestei expoziţii. Biblioteca pentru prima dată găzduieşte o expoziţie de ceramică. Sandu Bejenaru şi-a lansat prima expoziţie a sa aici la bibliotecă. Aceste lucrări din ceramică sunt ca instrument educativ pentru noi toţi, având ca scop descoperirea, susţinerea şi promovarea talentului tânăr.

În această seară deosebită alături de noi au fost cititorii bibliotecii de toate vârstele şi de diferite categorii. Ca oaspeţi de onoare i-am avut: secretara consiliului primăriei or. Cricova Nadejda Rotaru, consilieri locali: Valentina Volcinschi, Nina Eremeico, Liudmila Zveaghina, Dl Gheorghe Bejenaru tatăl lui Sandu Bejenaru şi câţiva colegi .

Sandu Bejenaru s-a născut la 18 iunie 1992. A absolvit Colegiul Republican de Arte plastice ,,Alexandru Plămădeală”, grupa de design  ceramist. Este locuitor al oraşului Cricova. Ceramistul ne-a vorbit despre mânuirea lutului, când lutul este cald şi când rece. Cum sunt arse în cuptor lucrările la temperatura de 1 000 C, apoi le ornamentează. Cercurile de pe unele lucrări sunt un întreg, crează o senzaţie senzativă de sus în jos. Lucrările de la expoziţie au fost făcute timp de patru luni de zile.
 
Publicul din sală au pus numeroase întrebări, ca.
-          care-s dimensiunile cele mai mari?
-          unde veţi promova arta dvs.?
-          de unde luaţi inspiraţie?
-          ce redaţi prin obiectele date? ş.a.

Dna Nadejda Rotaru, secretara consiliului primăriei or. Cricova a vorbit despre expoziţie, că este o selecţie modernă a lucrărilor din ceramică, cu nuanţe deosebite ce inspiră frumosul. Dna Tamara Larii, bibliotecara bibliotecii a menţionat, că fiecare din noi are talent, numai că el trebuie descoperit şi trebuie să-l dezvoltăm permanent. Nu este târziu, dacă noi descoperim talentul şi la o vârstă înaintată.


Sandu Bejenaru a mulţumit gazdei Bibliotecii Publice Cricova, pentru această frumoasă întâlnire, pentru posibilitatea de a-mi prezenta lucrările vizitatorilor ei. Momentul festiv a derulat cu înmânarea diplomei de şefa bibliotecii Dna Angela Olărescu Dlui Sandu Bejenaru pentru colaborarea fructoasă cu biblioteca şi promovarea artei frumosului în rândurile cricovenilor.  Această expoziţie a fost apreciată la justa ei valoare de cititorii bibliotecii şi de specialiştii în domeniu. Să-i urăm acestui talentat ceramist succese mari în creaţie şi multă inspiraţie.