sâmbătă, 24 mai 2014

Pe urmele frumoase ale poetului Iulian Filip împreună cu Copiii Chişinăului Citesc o Carte

Valeria, Bețivu, șef oficiu
Filiala ,,Ștefan cel Mare”

         
Deja a devenit o tradiţie în cadrul reţelei BM ,,B.P. Hasdeu’’ desfăşurarea Programului Copiii Chişinăului citesc o carte. Pentru ediţia a XI-a spre lectura copiilor a fost propusă cartea, Urmele mele frumoase  autor Iulian Filip.
Biblioteca Ştefan cel Mare a dat start programului Copiii Chişinăului citesc o carte în data de 21 martie cei mai fideli cititori ai bibliotecii au fost prezenţi la deschiderea programului. Unde l-am avut ca oaspete pe Iulian Filip, prezenţa dlui a oferit copiilor posibilitatea de a avea un dialog i-au pus multe întrebări autorului, cum ar fi cele de tipul: cât timp a durat scrierea acestei cărţi, ce l-a îndemnat pe autor să scrie acestă carte pentru copii, de unde i-a venit inspiraţia,  şi multe altele. Tot în cadrul acestui program în data de 13 mai am organizat la bibliotecă cea de-a XIV-a ediţie a concursului cognitiv educativ  dedicată creaţiei literare marelui poet Cu Iulian Filip devii faimos la care au participat elevii din clasele a III-a din instituţiile de învăţământ din sectorul Botanica. Obiectul concursului a fost cartea Urmele mele frumoase. La fel  şi de această dată ne-a bucurat cu prezenţa şi dl Iulian Filip care a făcut parte  din juriu.
Concursul s-a desfăşurat în 3 secţiuni:
·         30 de întrebări pe baza cărţii;
·   înscenarea fragmentelor din carte;
·         interpretarea cântecelor pe versurile lui Iulian Filip.
În final scriitorul Iulian Filip a declarat că întâlnirea de la Biblioteca Ştefan cel Mare a fost cea mai frumoasă întâlnire din cadrul programului Copiii Chişinăului citesc o carte.


Dragii copii,
vacanţă abia începe, Vă  invităm să veniți la

Biblioteca  ,,Ştefan cel Mare’’ să împrumutați cartea și să participați activ la acest program!