luni, 15 decembrie 2014

Poveste de iarnă la Biblioteca „Onisifor Ghibu”

Liuba MUNTEAN,
bibliotecar, Filiala “Onisifor Ghibu”
   
 Feeria sărbătorilor de iarnă ne înconjoară încet, încet ca o ninsoare coşbuciană. Totul se colorează în aur şi argint şi totul în jur sclipeşte în mii de luminiţe!  Magia sărbătorilor de iarnă este trăită din plin şi la Biblioteca „Onisifor Ghibu”, unde puteţi admira expoziţia handmade Poveste de iarnă realizată de Ana Zubco.
    Această expoziţie reprezintă un prilej pentru ca tînara artistă, de profesie contabil, să-şi pună în valoare imaginaţia şi priceperea, iar cititorii şi vizitatorii noştri să poată admira obiecte confecţionate în mod deosebit.
     Ana Zubco vine dintr-o famile de artişti plastici, astfel, încă din copilărie a deprins să mînuiască pensula, să potrivească paleta culorilor şi să-şi zugrăvească frumos imaginaţia. În plină epocă consumeristă, Ana alege să studieze la ASEM, Facultatea de Contabilitate şi audit. Totuşi, sufletul de artist, dorinţa de a face cadouri originale celor dragi, ideile care-i clocoteau în minte au făcut-o pe Ana Zubco să creeze.
    Începînd cu 15 decembrie 2014, expoziţia handmade a Anei Zubco Poveste de iarnă îi întîmpină pe cititorii noştri cu cele mai interesante creaţii: invitaţii, brăduţi, copăcei topiary decoraţi cu pene, boabe de cafea şi petale de floricele, într-o varietate de dimensiuni şi culori, dar şi realizaţi prin tehnici inedite. Doamnele care preferă accesoriile deosebite, pot admira o multitudine de broşe şi accesorii pentru păr care te încîntă cu frumuseţea lor, iar pentru nonconformişti, realizatoarea acestei expoziţii a adus şi podoabe din piele şi materiale textile, confecţionate deosebit.
    Prin această expoziţie colectivul bibliotecii noastre urmăreşte susţinerea tinerilor meşteri, astfel încît aceştia să capete încredere în forţele proprii, în talentul pe care îl posedă şi în faptul că munca lor nu este zădarnică, ci poate bucura ochii şi inimile multor oameni.

     Pasionaţii de obiecte lucrate manual şi de articolele unicat, sunt invitaţi la Biblioteca „Onisifor Ghibu” începînd de astăzi, 15 decembrie 2014 şi pînă la sfîrşitul ierinii. Tot ce e mai excepţional, abia urmează!