marți, 24 martie 2015

Lecturi inteligente pentru oameni inteligenţi!

Tatiana Paşcan, bibliotecar, Filiala „Onisifor Ghibu"

„Doar cei care au învăţat puterea de a oferi în mod sincer şi fără a aştepta ceva în schimb au experimentat cea mai profundă bucurie a vieţii, adevărata împlinire.”
(Tony Robbins)
           
 În sala Nuciferă a bibliotecii „Onisifor Ghibu”, membrii Clubului de lectură JCI-Chişinău au revenit pentru o nouă întâlnire. În cadrul acestei ore a fost prezentată cartea ilustrului scriitor Tony Robbins – Many, master the game.

            Activitatea a fost coordonată de preşedintele clubului de lectură, Ion Bărgan, iar cartea a fost prezentată de un tânăr care a participat personal la una din conferinţele scriitorului, desfăşurate la Londra.
         Tony Robbins  este cunoscut în întreaga lume datorită cărţilor, conferinţelor şi cursurilor sale de dezvoltării personală. Money, Master the Game este o carte genială, apărută după o pauza de 20 de ani, timp în care autorul s-a concentrat pe documentare şi cercetare. Cartea tratează 7 capitole, în care autorul abordează câteva teme, considerate de el cruciale pentru libertatea financiară.
            În concepţia scriitorului Tony Robbins, viaţa înseamnă emoţie, iar emoţia pozitivă, generatoare de fericire şi succes, poate fi obţinută prin implicarea corpului, atenţiei şi cuvintelor. Prin intermediul corpului (mimică, gest) putem comunica cu persoanele din jurul nostru, dar şi cu noi înşine. Maxima: o minte sănătoasă într-un corp sănătos este valabilă. De aceea, alimentaţia corectă, hidratarea, exerciţiile fizice, sunt lucruri absolut necesare pentru sănătatea fizică şi spirituală.
            „Singurul aspect care îi diferenţiază pe învingători de învinşi este că învingătorii acţionează!”, afirmă Tony Robbins. Totodată el propune câteva sfaturi, care să ne creeze o stare emoţională pozitivă şi să ne provoace să acţionăm spre binele nostru şi al celorlalţi:
·         Gândeşte-te, în fiecare zi, la lucrurile pentru care eşti mulţumitor.
·         Pune-ţi întrebarea: „Cui îi sunt mulţumitor?
·         Gândeşte-te cum ai putea să faci din ziua de azi, cea mai frumoasă zi din viaţa ta.
·         Spune-ţi în fiecare dimineaţă cuvinte motivaţionale, pentru că forţa cuvintelor este nelimitată.
            Clubul JCI Chişinău are ca scop implicarea activă a tinerilor în viaţa economică, politică şi socială a comunităţilor. Precum şi promovarea schimbărilor pozitive în societate, prin dezvoltarea abilităţilor de leadership, capacităţilor antreprenoriale, responsabilităţii sociale şi valorilor personale. Iar pentru realizarea acestor obiective, biblioteca este un spaţiu mai mult decât necesar. Henry Ward Beecher spunea: ,,O bibliotecă nu este un lux, ci una din necesităţile vieţii”.