marți, 30 iunie 2015

E bine să știi: Admiterea 2015 la domeniul de formare profesională Ştiinţe ale Informării

În perioada 20-28 iulie 2015, la Universitatea de Stat din Moldova va avea loc depunerea dosarelor pentru admiterea la studii superioare de Licenţă (Ciclul I) şi studii superioare de Masterat (Ciclul II) la domeniul de formare profesională Ştiinţe ale Informării.
Pentru admiterea 2015, la Ciclul I (Licenţă), sunt prevăzute locuri la buget atât la secţia cu frecvenţă la zi, cât şi la secţia cu frecvenţă redusă.
La secţia cu frecvenţă la zi în planul de admitere 2014 sunt prevăzute locuri cu finanţare din buget pentru următoarele specialităţi la domeniul de formare profesională Ştiinţe ale Informării:
344.1 Biblioteconomie, Asistenţă Informaţională şi Arhivistică – 15 locuri;
344.2 Tehnologia Comunicării în Domeniul Infodocumentar – 10 locuri;
La secţia cu frecvenţă redusă sunt prevăzute locuri cu finanţare din buget pentru specialitatea 344.1 Biblioteconomie, Asistenţă Informaţională şi Arhivistică – 15 locuri.
Planul de admitere poate fi consultat AICI.
Ministerul Culturii al Republicii Moldova şi Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova încurajează personalul din biblioteci să depună dosarele pentru înmatriculare la studii superioare de specialitate. În mod deosebit sunt încurajaţi lucrătorii bibliotecilor din cadrul Sistemului Naţional de Biblioteci să depună dosarele la secţia cu frecvenţă redusă. În contextul participării bibliotecilor din Republica Moldova la Programul Novateca dobândirea de noi competenţe profesionale este destul de actuală.
Atenţionăm că studiile la secţia cu frecvenţă redusă sunt o modalitate de formare continuă, iar obţinerea diplomei de studii superioare de Licenţă la specialitatea Biblioteconomie, Asistenţă Informaţională şi Arhivistică oferă posibilităţi nu doar de perfecţionare profesională, dar, inclusiv, de obţinere a gradelor de calificare.
Dosarul candidatului la studii va cuprinde următoarele documente obligatorii:
a) actul de studii, în original, cu anexa respectivă;
b) certificatul medical-tip (nr.086/e), eliberat în anul admiterii;
c) 4 fotografii 3x4 cm;
d) extrasul din carnetul de muncă (pentru persoanele angajate în câmpul muncii);
e) copia buletinului de identitate;
f) copia certificatului de căsătorie (în cazurile când numele din actul de studii nu coincide cu numele din buletinul de identitate);
g) chitanţa de plată a taxei de înscriere.
În funcţie de categoria de concurs se depun şi alte documente.
Pentru a afla mai mult despre actele necesare pentru admitere accesaţi AICI.
Notă: Informaţia despre documentele necesare pentru admitere le găsiţi la paginile 4-5 (art. 37) a Regulamentului - Cadru privind organizarea admiterii în instituţiile de învăţământ superior din Republica Moldova la studii superioare de licenţă
Atenţie: La cererea de înscriere la concurs se vor anexa copiile documentelor menţionate mai sus, avizate, în baza originalelor, de către Comisia de admitere.
În cazul în care candidatul la studii intenţionează să participe la concursul de admitere doar la Universitatea de Stat din Moldova la cererea de înscriere se anexează documentele în original.

Atenţionăm că pot depune dosarele doar candidaţii care au diplome de bacalaureat, diplome de studii medii de specialitate (colegii) şi diplome de studii superioare.