luni, 17 august 2015

Proiectul „Consolidarea capacității instituționale ABRM” este un pas important spre maturitate


Rodica AVASILOAIE, președinte, Secțiunea Biblioteci universitare ABRM;
director, Biblioteca Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice

Proiectul Consolidarea capacității instituționale ABRM, implementat cu suportul financiar al AO IREX Moldova și al Programului Novateca este în derulare și implică 20 de lideri din cadrul Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova în dezvoltarea și consolidarea  acesteiaCa participant la acest proiect, constat o orientare agreabilă spre maturitatea organizației.

Discuţiile în profunzime  despre structura organizației, colectarea de fonduri, dezvoltarea resurselor umane, Manualul despre politici și proceduri etc. vor ajuta Asociația să treacă într-o nouă etapă de dezvoltare mult mai pregătită procedural, cu un impact asupra întregii comunități bibliotecare.

Activitatea ABRM a fost revăzută într-o manieră actuală, în detalii, cu implicarea fiecărui participant din proiect.  Zilele din cadrul training-urilor au fost intense, eficace, cu o participare dinamică a colegilor.

Punctele pozitive ale training-urilor au fost pertinența subiectelor abordatedetalizarea lor, nivelul de organizare, bunele competențe și experiența formatorului  - dlui Caraseni. De asemenea, au constituit un avantaj deschiderea din cadrul proiectului, posibilitatea participanților de a interveni, de a-și expune punctul de vedere.

Fiecare training ne oferă o nouă experienţă în cultura comunicării la nivel profesional. Am încercat să fim comprehensivi, să ne descoperim/vedem/auzim.

Am (re)sesizat motivația bibliotecarilor de a fi cei mai buni, ceea ce ne permite să credem că vom schimba lucrurile spre bine, vom transforma Asociația într-o organizație puternică, dinamică, în care va avea încredere fiecare Bibliotecar

Mulțumind tuturor pentru inițierea și implementarea acestui proiect, rămân convinsă de utilitatea și importanța lui.