vineri, 25 septembrie 2015

Proiectul Consolidarea capacității instituționale ABRM: contribuții la consolidarea echipei

Elena Pintilei, director general,
 Biblioteca Națională a Republicii Moldova

Proiectul Consolidarea capacității instituționale ABRM, implementat cu suportul financiar al AO IREX Moldova și al Programului Novateca cred eu că a atins scopul iniţial, care se definea prin creșterea gradului de apreciere a importanței bibliotecilor și bibliotecarilor în comunitate.
Instruirile profesionale care au avut loc au adus beneficii membrilor ABRM, ca aceasta în perspectivă să devină o instituție mai fiabilă, transparentă și eficientă. Dezvoltarea unui grup de lideri într-un mediu fortificat, comunicarea eficientă în cadrul seminarelor au contribuit la consolidarea echipei implicate în proiect. Evaluarea capacităţilor instituţionale a dus la revererea unor păreri şi standarde anterior formate, cunoasterea mai buna a legislaţiei cu privire la ONG.

Elaborarea Manualului de politici și proceduri (MPP) pentru ABRM cu participarea liderilor din diverse biblioteci din țară, este un produs, care va contribui la dezvoltarea eficientă şi creşterea imaginii ABRM, atît în comunitate cît şi în societate.