miercuri, 4 noiembrie 2015

Produsele si impactul proiectului „Consolidarea capacitatii institutionale a ABRM"

Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM) este cea mai reprezentativă organizaţie profesională a bibliotecarilor din Republica Moldova, care promovează biblioteca în societate, susţine activ bibliotecarii din întreg sistemul național de biblioteci, acționând întru dezvoltarea accesului egal la informații și cunoștințe pentru toți. Misiunea asociației este de a consolida comunitatea bibliotecară, pentru a avea un impact pozitiv asupra dezvoltării potențialului bibliotecarului şi capacităţii instituţionale a bibliotecilor.

Proiectul Consolidarea capacității instituționale ABRM, implementat cu suportul financiar al AO IREX Moldova și al Programului Novateca a urmărit creșterea gradului de apreciere a importanței bibliotecilor și bibliotecarilor în comunitate. Instruirile profesionale desfășurate au adus beneficii pentru membrii asociației ca aceasta să devină o instituție mai fiabilă, transparentă și eficientă. Dezvoltarea unui grup de lideri într-un mediu fortificat a influențat în mod pozitiv bibliotecile, astfel contribuind și la consolidarea ABRM. Evaluarea capacităţilor instituţionale, elaborarea și aprobarea Manualului de politici și proceduri (MPP) pentru ABRM prin participarea și contribuția liderilor motivați și dedicați din diverse biblioteci din țară, care au fost implicați în diverse acțiuni de formare în domenii relevante privind consolidarea capacității instituționale, reprezintă obiectul major al proiectului.

Desfășurarea activităților proiectului au fost coordonate de către echipa proiectului și Consiliul de administrare al ABRM, precum și de AO IREX Moldova și al Programul Novateca

Prezentăm în continuare produsele și impactul proiectului „Consolidarea capacității instituționale ABRM”: