joi, 8 septembrie 2016

SERVICIUL 3DOODLER SUMMER

Daniela VRABIE,
bibliotecar, Filiala „Transilvania”

       
O Biblioteca modernă se construieşte doar prin eforturi comune și parteneri de încredere. Filiala „Transilvania” a BM „B.P. Hasdeu” din sectorul Ciocana la un sfert de secol i-a avut ca oaspeţii de onoare, prieteni fideli BJ „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, care au stat la ctitoria acestei biblioteci de carte românească. La 29 august 2016 după Duplexului profesional a fost prezentat Serviciul „3Doodler Summer” prezentat de Vrabie Daniela și ajutată de voluntarul Onciu Mihai, care sa exersat pe timp de vară și nu numai creionul 3D, fiind primul marker 3D din lume. Fiind un dispozitiv inedit, ce permite transformarea desenelor bidimensionale în schițe tridimensionale.
        Prin acest serviciu biblioteca și-a propus să stimuleze și dezvoltă creativitatea utilizatorilor cât și deprinderi în comunicare și modelare cu creionul 3D, propunând pe timp de vară și nu numai, atragerea utilizatorilor în bibliotecă prin activități de relaxare și socializare.
       În cadrul serviciului sunt formate 3 grupe: copii, adolescenți și maturi. La activitățile desfăşurate am creat: un glob de stele, îngeri, păsări personalizate în felul lor, fluturași, inimioare, steluțe, castel. Cei prezenți au fost plăcut surprinși de cele prezentate și au încercat noua invenție și oaspeții din România.

        3Doodler a meritat toată atenția datorită simplității sale, astfel Biblioteca „Transilvania” fiind una dintre centrele de cultură cu un nou ritm al societății în utilizarea tehnologiilor inovaționale.