joi, 12 ianuarie 2017

Inițiativa comunitară de lectură publică Citim Eminescu!

„Al meu nume o să-l poarte secolii din gură-n gură...”. La un mijloc de ghenar a venit pe lume un fiu MIHAI EMINESCU… Acest nume cuprinde tot ce e mai de preţ, etern, plămădit şi dăruit omenirii de geniul poporului nostru. Poet naţional şi universal „geniul tutelar al culturii neamului”, Mihai Eminescu s-a înscris în durata eternă a poporului român. EMINESCU este muzica creatoare a duhului românesc, înzestrat cu o cultură aleasă. Şi s-ar fi trecut naşterea lui cum se trec multe altele, dacă timpul nu avea să ne spună, că odată cu naşterea lui ni se dă şansa de a nu muri ca neam, popor, istorie. EMINESCU nu trebue sărbătorit, dar trebuie în noi rodit.

            Duminică, 15 ianuarie - ZIUA NAȚIONALĂ A CULTURII, marcăm 167 de ani de la nașterea Luceafărului Poeziei Românești Mihai Eminescu.

            Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” organizează a III-ediție a inițiativei comunitare de lectură publică a operei lui Mihai Eminescu cu genericul Citim Eminescu!

            Chișinăuienii, dornici să participe la lectura publică-maraton pot să citească versuri sau pasaje din proză, să recite, să cânte versurile marelui Eminescu sau să asculte în interpretarea altora creații eminesciene. Prin această acțiune invităm personalități publice, oameni de cultură, tineri studioși, elevi, copii de la grădinițe, simpli orășeni să încurajeze lectura Eminescu.  

            Biblioteca Municipală asigură o atmosferă festivă, un fundal muzical eminescian, oferă o amplă expoziție de carte și opera eminesciană în destule exemplare pentru cei care vor da curs pozitiv invitației de a participa la inițiativa comunitară de lectură publică Citim Eminescu!

            Invităm toți admiratorii poetului și vă așteptăm cu drag să luați parte la acest eveniment inedit Citim Eminescu, la Filiala Centrul Academic Internațional Eminescu pe parcursul zilei de 15 ianuarie, de la orele 10.00 până la 16.00. Adresa: Bulevardul Dacia nr. 20.

            Pentru o mai bună organizare vă rugăm să ne contactați la adresa: centrul2000@gmail.com. Persoana de contact: Larisa Grimalschi. Tel.: 022 77 14 03.