marți, 9 mai 2017

Bibliotecile participă la formarea cetățenilor în domeniul democrației participative

           Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova și Fundația Progress din România vă invită să luați parte la evenimentele de lansare a spațiilor cetățeniei active din cadrul proiectului Al treilea spațiu al comunității.
Cu prilejul acestui eveniment, următoarele spații își vor deschide larg ușile unde bibliotecarii și voluntarii vor împărtăși experiențe din istoriile privind amenajarea cuibului democrației, formarea cetățenilor în domeniul democrației participative și modul de practicare a cetățeniei active.
-     Joi, 11 mai, ora 14:00, Biblioteca Raională „V. Matei", Leova (str. Stefan cel Mare, 67)
-     Vineri, 12 mai, ora 14:00 Biblioteca Raională „D. Cantemir", Ungheni (str. M.Eminescu,39)
-     Sâmbătă, 13 mai, ora 11:00 Biblioteca Publică de Drept, Chișinău (str. Armeneasca, 42)
Proiectul Al treilea spațiu al comunității se inspiră din același proiect similar din România, care a inclus amenajarea a 14 cuiburi ale democrației (“agore” comunitare) în spațiile puse la dispoziție de Bibliotecile Județene; dezvoltarea unui curs de cetățenie activă, formarea unei rețele de facilitatori/formatori în domeniul cetățeniei active, realizarea a 28 de audituri de integritate pentru 14 autorități publice locale și 14 servicii publice descentralizate.
La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai societății civile, ai instituțiilor publice, reprezentanți mass-media și cetățenii interesați.

Vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră la adresa de e-mail: alionabadiur@gmail.com, Aliona Badiur – responsabil, Comunicare și PR.

Vă mulțumim și vă așteptăm!

Proiectul „Al treilea spațiu al comunității” este implementat de către ABRM în perioada septembrie 2016 - august 2017 cu suportul financiar al Ambasadei Regatului Țărilor de Jos din București în cadrul Programului „MATRA”.